Laatste Nieuws

Corso: Helemaal Hollands

 

Van 3 t/m 5 augustus is het weer Varend Corso. Op 5 augustus doet het corso Delft aan. Mét Delftse deelnemers, die de Gouden Eeuw en de zon achter de wolken laten zien. Met een vlootschouw, en met de inmiddels feestelijke verwelkoming langs de Buitenwatersloot.

Jaarlijks trekt het corso vrijwel overal langs de route veel bekijks, ook in Delft. Thema van het Varend Corso is Helemaal Hollands. Of het Helemaal Hollands is, is niet bekend, maar het is inmiddels wel Helemaal Delfts: de feestelijke verwelkoming van het corso langs de Buitenwatersloot. Met, in afwachting van de komst van het corso rond 13.45 uur, (kinder)activiteiten, spelletjes, een shantykoor dat de stemming erin brengt, muziek aan de kade – zowel om te luisteren als te bezoeken, met een expo van The Doors – en een demo modelboten.

Corso: Helemaal Hollands

Vlootschouw

Om 14.00 uur verwelkomt een verrassingsact de corsostoet. De vlootschouw aan de Hooikade en Scheepmakerij staat gepland tussen 14.45 en 15.45 uur. Daar staan ook kraampjes met onder meer suikerspinnen, haring, popcorn en verse wafels. Na de vlootschouw vaart het corso verder, langs de Oostpoort en ’t Haantje, om rond 16.30 uur Delft weer te verlaten. Het complete vaarschema vindt u op de site van het Varend Corso.

Wol en goud

Er varen ook Delftse boten mee. Van wol én van ‘goud’. Delftenaren zijn wekenlang met wol in de weer geweest om kinderen op de kinderboot ‘Achter de WOLken schijnt de zon’ in wol te kleden – van gehaakte slippers tot gebreide mutsen. En op initiatief van onder meer Delft Marketing vaart ook een Delftse boot mee, die de Gouden Eeuw verbeeldt. Dat is niet alleen een terugblik op deze helemaal Hollandse bloeiperiode, maar ook een vooruitblik: 2019 is in Delft uitgeroepen tot het Gouden Eeuw-themajaar. Deze corso-boot wordt versierd met onderdelen uit het werk van de Delftse meesters Johannes Vermeer en Pieter de Hooch. En natuurlijk siert ook ‘Glorieus Delfts blauw’ de boot – als knipoog naar de openingsexpositie van het Delftse themajaar, Glorious Delft Blue bij Royal Delft.

 

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina van het Varend Corso.
Terug
vrijdag 3 augustus 2018 08:20:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob