Laatste Nieuws

Kroos wordt compost

 

Na 9 juli is er op maandag 13 augustus weer een kroosschepactie in Tanthof. Meedoen is gratis, de natuurvereniging KNNV | Delfland zorgt voor materiaal. Het kroos gaat naar de composthoop van de Kindertuinen.

Gezond slootwater is van belang voor een gezonde leefomgeving. Te veel kroos heeft een nadelige invloed op het slootleven, omdat het geen licht doorlaat. Op maandag 13 augustus wordt kroos geschept van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur op de hoek Koekamp / Konijnensingel. Het kroos wordt met schepnetten weggehaald. De KNNV zorgt voor materiaal. De volgende dag wordt het kroos naar de composthoop van de Kindertuinen (Abtswoude) gebracht.

Kroos wordt compost

Aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via kroosscheppenintanthof@gmail.com. De KNNV, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Delfland voert deze kroosschepactie uit in opdracht van de gemeente. Daarmee wil de gemeente bewoners meer betrekken bij hun eigen woonwijk en leefomgeving en het effect van het scheppen op de waterkwaliteit meten.

 

Kijk voor meer informatie op de site van KNNV | Delfland.
Terug
vrijdag 3 augustus 2018 08:23:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob