Laatste Nieuws

Delftse Helden – bij de Zomerschool

 

Twee weken lang is het weer Zomerschool: een activiteit van Delft voor Elkaar voor kinderen uit de bovenbouw van scholen in Buitenhof en Voorhof. Vrijwilligster Michaela zou het niet willen missen.

Op het terrein van voetbalvereniging Full Speed begeleidt een team van zes professionals en zo’n tien vrijwilligers de kinderen twee weken lang met leren, spelen, dansen, zwemmen, koken en allerlei andere activiteiten. Het programma is gericht op recreëren, leren en het vergroten van de weerbaarheid en sociale vaardigheden. Een vast programmaonderdeel van de Zomerschool is knutselen, de specialiteit van Michaela Heijdel (18).

Delftse Helden – bij de Zomerschool

Leukste

“Ik heb vorig jaar ook als vrijwilliger bij de Zomerschool gewerkt en toen hielp ik met van alles mee. Maar eerlijk gezegd ben ik niet zo van de sport en wél heel creatief. Daarom houd ik het dit jaar daarbij.” Boetseren met Fimo-klei, sleutelhangers maken, schilderijtjes – mogelijkheden te over, zegt Michaela. “Ik heb stage gelopen bij kinderdagverblijven en daar leer je veel van dat soort activiteiten. En met kinderen werken is gewoon het leukste wat er is; ik doe het al sinds mijn veertiende.” Dat ze die kinderen zo blij ziet, is misschien wel de belangrijkste reden dat Michaela zo graag met de Zomerschool meedraait. “Als een kind iets moois geknutseld heeft, is ie vaak ontzettend trots.” Lachend: “En daar word ik dan weer trots van.”

Skills

De Zomerschool helpt kinderen beter te worden in dingen die ze leuk vinden en om nieuwe ervaringen op te doen, aldus Michaela. “We dagen kinderen uit om ook eens activiteiten te proberen waar ze uit zichzelf misschien niet zo gauw op zouden komen. Breakdance, koken… En bij alles is veel aandacht voor communicatie-skills. Kinderen die hier de eerste dag superverlegen binnenkomen, zie je al snel gemakkelijk met anderen omgaan. Dat is supercool om mee te maken. Ik woon zelf in Buitenhof en ken veel kinderen uit mijn buurt. Maar er zijn hier ook kinderen uit de andere kant van Delft. Het maakt niks uit welke culturele achtergrond ze hebben en of ze arm zijn of rijk. Iedereen hoort er gewoon bij.”

3x vrijwilliger

Als de zomer voorbij is, begint Michaela met een mbo-opleiding in de ICT. Maar daarnaast zal ze wel vrijwilliger blijven, want ze heeft maar liefst drie onbetaalde banen. “Ik geef ook nog huiswerkbegeleiding aan kinderen op de basisschool. En werk mee aan ‘WE CAN Young Delft’, een campagne door en voor jongeren die strijdt voor gelijkwaardigheid en respect op het gebied van seks, relaties en werk. Allemaal mee begonnen na een oproep van Delft voor Elkaar.” Volgend jaar weer een Zomerschool? “Reken maar!”

Overweegt u ook vrijwilliger te worden? Op www.delftvoorelkaar.nl vindt u heel veel vacatures!
Terug
vrijdag 3 augustus 2018 08:28:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob