Laatste Nieuws

Verdwijn in een plant

 

Maak jezelf klein. Ga op in de cellen van een plant. Ontdek hoe mooi het daar kan zijn. Dat kan in de workshop botanische microscopie van kunstenaar Rob van Es op 18 augustus.

Is het een inktvis? Een buitenaards wezen? Nee, het is… gras! En jij kunt op zaterdagmiddag 18 augustus zelf ontdekken hoe bijzonder bermplanten als gras en klaprozen eruit zien. Tijdens de workshop snijd je de bermplanten in ultradunne plakjes. Die bewerk je met speciale vloeistoffen. En dan… ontdek je onder de microscoop dat het plakje is veranderd in een veelkleurig juweel van plantencellen – de kunst van de natuur!

Verdwijn in een plant

Geen ervaring met een microscoop? Geen probleem, tijdens de workshop leer je hoe je de microscoop kunt gebruiken.  En na afloop kun je je zelfgemaakte botanische kunstwerken mee naar huis nemen.

Zaterdag 18 augustus, van 14.00-16.00 uur in het microscopie-atelier van Bacinol aan de Hooikade 13: workshop botanische microscopie. Kosten, inclusief alles: € 30. Aanmelden via info@robvanes.nl. Zie ook Made in Delft.com.
Terug
vrijdag 10 augustus 2018 06:41:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob