Laatste Nieuws

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

 

Aan het Scheveningse strand is het mooiste vuurwerk te zien tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival op 10, 11, 17 en 18 augustus 2018. Er worden veel mensen verwacht, dus kom met de fiets of het openbaar vervoer.

Het festival is tijdens 2 weekenden. Het wordt voor de 39e keer georganiseerd en er doen 8 landen mee.

De deelnemers van deze editie zijn: Japan, Oostenrijk, België, Engeland, Duitsland, China, Spanje en Nederland. Iedere avond laten 2 deelnemende landen hun vuurwerkshow zien rond 21.45 en 22.30 uur. Bekijk het programma op de website van het vuurwerkfestival.

De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien. Rond het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen. 

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

Drukte en veiligheid

Het vuurwerkfestival is een evenement waar jaarlijks duizenden mensen naar toe komen. Om dit festijn voor iedereen soepel te laten verlopen zullen alle bij veiligheid betrokken partijen zoals politie, gemeente, beveiliging van de organisatie zelf, brandweer en ambulance extra paraat zijn. Zij doen graag een beroep op de bezoekers van het festival om zelf ook alert te zijn en mee te werken aan mogelijke controles.

Bereikbaarheid

Het Vuurwerkfestival Scheveningen is vanwege de drukte het beste met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken:

Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen zullen er extra trams en bussen worden ingezet. Ook rijden er nachtbussen van de HTM. U herkent deze aan de lijnnummers N1 tot en met N6.

Op de website van het vuurwerkfestival vindt u meer informatie over de bereikbaarheid.

Kijk voor informatie over het openbaar vervoer op: www.htm.nl.

Met de auto

Bezoekers van buiten de stad die met de auto komen en lange files willen vermijden, kunnen het beste parkeren bij de P+R Hoornwijck dichtbij de A13 en A4. Van daaruit kunt u met het openbaar vervoer naar Scheveningen. Kijk voor meer informatie op de website www.htm.nl.

Andere opties zijn het reserveren van een parkeerplke bij het World Forum, Madurodam en het Bronovo ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op de website www.uitjeauto.nl.

Op 10 en 11 augustus is de rijbaan van de A4 richting Amsterdam tussen het knooppunt Ypenburg en het Prins Clausplein afgesloten. De baan wordt afgesloten vanwege werkzaamheden.

Park & Bike

U kunt ook  een parkeerplek en fiets reserveren bij het World Forum. U parkeert dan uw auto bij het World Forum en gaat met een Haagsche Stadsfiets naar het strand. Kijk voor meer informatie op de website www.uitjeauto.nl.

Park & Beach

Komt u met de auto? Dan kunt u ook  een parkeerplek reserveren in Q-Park CS New Babylon en met tram 9 verder naar Scheveningen. 
Terug
vrijdag 10 augustus 2018 07:16:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob