Laatste Nieuws

Hoog opgeleid. Autistisch. Werk vinden

 

Veel jongeren met autisme vinden geen baan, ook niet als ze hoog zijn opgeleid. Of ze vallen tijdens hun studie vaker uit. Met intensieve ondersteuning en meer persoonlijke aandacht kunnen ze werk vinden en werk houden, stellen de gemeente en de jongerenacademie van Delft Support. Hoe ze dat gaan doen? Dat leggen ze uit op een thema-avond op 5 september.

Klaar met school… en dan? Zo heet de thema-avond die het AIC Delft, het Autisme Informatie Centrum Delft op 5 september organiseert. Verschillende mensen komen aan het woord: trainer Kees Grundel belicht zijn aanpak ‘Wat werkt’, over omgaan met autisme op de werkvloer. 

Hoog opgeleid. Autistisch. Werk vinden

Gemeentelijk beleidsadviseur jongeren Jacqueline Nees licht de aanpak van de gemeente toe, consulent Laetitia Kolstee van Delft Support legt onder meer uit wat de pilot 'Hoogopgeleide Jongeren met een Autisme' inhoudt, die op 1 april dit jaar is gestart. En dat autisme geen belemmering hoeft te zijn om werk te vinden dat bij je past, vertelt een ervaringskundige zélf. Ook de aanwezigen kunnen tijdens een afsluitend panelgesprek en discussie het woord voeren.

Aanmelden

De thema-avond op 5 september vindt plaats bij Delft Voor Elkaar aan de Van Bleyswijckstraat 91 en begint om 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur – en duurt tot circa 22.00 uur. Gratis entree, wel graag vooraf aanmelden via delft.aic@gmail.com.
Terug
vrijdag 17 augustus 2018 09:44:17 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob