Laatste Nieuws

Sint Sebastiaansbrug: bouw kan beginnen

 

De aanbestedingsprocedure voor de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug is afgerond en de opdracht is definitief gegund aan Aannemers Combinatie Sagittarius bestaande uit Van Spijker Infrabouw en Solidd Steel Structures.

Delft krijgt een nieuwe Sint Sebastiaansbrug die de huidige brug vervangt. De huidige brug is in slechte staat en vertoont scheuren. De brug is daardoor ook niet geschikt voor de aanleg van de geplande trambaan voor tramlijn 19 die naar TU Delft Campus gaat rijden. De nieuwe brug zorgt voor een veilige en vlotte verbinding tussen het centrum van Delft en de TU-wijk en TU Delft Campus.

Sint Sebastiaansbrug: bouw kan beginnen

Speciale aannemerscombinatie

De brug wordt gebouwd door aannemerscombinatie Sagittarius. Deze combinatie bestaat uit Van Spijker Infrabouw en Solidd Steel Structures. Van Spijker realiseerde eerder al de busbrug over de Oude Rijn in Leiden en het station in Hoevelaken. Solid Steel Structures bouwt momenteel de beweegbare fietsbrug over de Oude Rijn in Katwijk en realiseerde in het verleden onder meer de Moreelsebrug in Utrecht en de Ketelbrug tussen Lelystad en Emmeloord.

Begin 2020

Deze aannemerscombinatie start direct na de gunning met de voorbereiding van de werkzaamheden. In deze periode wordt een uitvoeringsplanning opgesteld en bepaalt de aannemer, in afstemming met omgeving en met de opdrachtgevers, hoe de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Voorzien is dat werkzaamheden vanaf januari 2019 starten. Naar verwachting is de nieuwe brug begin 2020 klaar. Tramlijn 19 zou dan medio 2020 kunnen rijden.

Informatieavond

Over de bereikbaarheid en omleidingen, de bouw van de Sint Sebastiaansbrug, aanleg tramlijn 19 en andere aansluitende projecten in de omgeving wordt op dinsdag 25 september van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond in Theater de Veste georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de pagina over de Sint Sebastiaansbrug.
Terug
vrijdag 7 september 2018 07:55:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob