Laatste Nieuws

‘De Strip biedt bijzondere ervaringen’

 

In Delft is altijd iets te doen – zeker komend weekend. Dan vindt de aftrap plaats van De Strip, tussen Molen de Roos en het DSC-gebouw. Meer dan honderd Delftse artiesten, kunstenaars en instellingen bieden zaterdag en zondag kunst, muziek, cultuur, filosofie, lekker eten op de grens tussen oud en nieuw Delft – De Strip belooft vooral bijzondere ervaringen te bieden.

Het begon met een plan van Molen de Roos om op Burendag iets te organiseren voor hun ‘nieuwe buren’ aan de Spoorsingel. Stichting Delfts Peil, die initiatiefnemers van Kunst in de Wijken- en cultuurparticipatie-activiteiten steunt in de regelgeving en bij fondsaanvragen, schoof aan. 

‘De Strip biedt bijzondere ervaringen’

Er werd gebrainstormd met buurtbewoners en geïnteresseerden. Dat leverde flink wat ideeën op. Het programma zoals dat nu is ontstaan, is ontwikkeld met steun van de netwerken van de betrokken partijen, zoals Linda Produceert en Club Delft. En uit het netwerk van Club Delft kwam heel veel respons, zeggen Dunja Gasper en Steven de Laet van Club Delft.

Animo

“Club Delft is het cultureel online platform van Delft”, zegt Gasper. “Iedereen die iets cultureels te bieden heeft – van workshops tot concerten, van een podium tot schilderijen of sculpturen – kan zich aansluiten. En als ze iets organiseren, kunnen ze dat in de agenda op clubdelft.nl zetten.” De Laet vult aan: “En toen wij het initiatief van Molen de Roos op de agenda zetten, bleek er enorm veel animo. Veel ClubDelftenaren wilden wel optreden of boden een leuke activiteit aan.”

Geen folders, wel bijzondere ervaringen

Muzikanten en bands boden zich aan, ClubDelft-leden wilden wel workshops verzorgen, coaches boden hun diensten aan, verhalenvertellers meldden zich aan. “En ook ruimte werd aangeboden”, zegt Gasper. “DSC biedt hun balkon aan voor activiteiten, het Hoogheemraadschap van Delfland doet mee met een open huis en eigen activiteiten en stelt hun tuin als podium beschikbaar. Er werd heel enthousiast op gereageerd! Cultureel Delft presenteert zich op De Strip, maar op een veel leukere manier dan op een uitmarkt vol kraampjes. Op De Strip bieden ze geen folders, maar bijzondere ervaringen.”

Ontmoeten, perspectief, duurzaam

De Strip is: ontmoeten, nieuw perspectief en duurzaamheid. De Laet: “Dat zijn de thema’s die we aan de activiteiten meegeven. Aanmelders reageerden ook hier heel enthousiast op. Ze gingen speciale De Strip-activiteiten ontwikkelen voor één van deze thema’s, die nergens anders of niet eerder werden gehouden – over bijzondere ervaringen gesproken!”

Ruim vijftig activiteiten

Elkaar ontmoeten met een pannenkoek, gemaakt van biologisch molenmeel. Op de fiets langs verborgen legendes en historische hoogtepunten die gedeeld worden. Een kledingruil waarbij je je nieuwe outfit kunt showen op de catwalk. Muzikale ontmoetingen bij de jamsessie, of samen werken aan een sculptuur. Of, als het gaat om nieuw perspectief, het nieuwe uitzicht schilderen vanaf de molen, ‘kalligrafisch’ dansen met inkt, adem en gitaar, verdiepende gesprekken met een coach of met de stadsfilosoof. En enkele duurzame activiteiten: kunst maken van afval, een kledingkliekjesworkshop om kleding een tweede leven te geven. “Dit is maar een kleine greep uit de ruim vijftig verschillende activiteiten”, zegt Gasper. “Er is ook film, theater, muziek, er zijn tryouts, verhalenvertellers, dichters en dansers, onder meer in de tuin van het hoogheemraadschap.”

Borrelen en bruisen

Als er iets is, wat De Strip laat zien, is het volgens De Laet en Gasper, dat het in Delft borrelt en bruist op cultureel en creatief gebied. “En op culinair gebied: Delft Serveert is dit weekend op het Sint Agathaplein – en wie weet, komen ze af en toe met bijzondere hapjes even buurten. Bij Club Delft weten we het al langer, en met De Strip – en Delft Serveert – is het ook officieel: in Delft is altijd iets te doen.”

 

Zaterdag 22 en zondag 23 september, van 12.00-17.00 uur: De Strip, tussen Molen de Roos en het DSC-gebouw – ontdek en vier de nieuwe plek. Gratis entree. Kijk voor meer informatie of het programma op www.clubdelft.nl/destrip.
Terug
vrijdag 21 september 2018 07:55:32 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob