Laatste Nieuws

Kindercollege over slimme materialen

 

Kun je van je T-shirt ook een verwarming maken als je het koud hebt, of juist een ijskast als je het warm hebt? Daar weet TU Delft-professor Kaspar Jansen het antwoord op. Hij is expert op het gebied van ‘slimme materialen’. Op 6 oktober geeft hij daarover een kindercollege in Theater de Veste.

Professor Kaspar Jansen neemt de kinderen op 6 oktober mee op een zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe slimme materialen ons kunnen helpen. Hij weet daar alles van. Hij is ook betrokken bij Nederlandse sportteams en helpt sporters met slimme T-shirts die koel óf warm worden als het nodig is.

Kindercollege over slimme materialen

Interactief…

Stichting Klassewerk organiseert de kindercolleges. Klassewerk betrekt daarbij actief partners in de stad, zoals de Bèta Balie, Theater de Veste, gemeente Delft, Haagse Hogeschool, InHolland, Science Center en TU Delft. Uitgangspunt van elke lezing is een echte kindervraag die een speciaal opgezette kinderredactie zelf bedenkt. De kinderen gaan tijdens een interactieve lezing op zoek naar het antwoord op die specifieke vraag, samen met een Delftse wetenschapper. Op 6 oktober is dat dus professor Kaspar Jansen.

…maken, beleven en verwonderen

Naast interactie gaat het bij een kindercollege ook om maken, beleven en verwonderen. Tijdens het kindercollege leert professor Jansen de kinderen alles over lichtgevend papier, over warmtegevoelige en van kleur verschietende oppervlakken. En de kinderen kunnen meedenken over T-shirts die ons kunnen helpen in het dagelijks leven.
Alvast meer weten over slimme materialen? Het is wel in het Engels, maar: klik!

 

Klassewerk organiseert de kindercolleges om kinderen (van 8 tot 14 jaar) op een speelse manier kennis te laten maken met techniek en innovatie. Het kindercollege op 6 oktober in Theater de Veste begint om 15.30 uur, entree € 3,50.
Terug
vrijdag 28 september 2018 09:39:48 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob