Laatste Nieuws

Wetenschap backstage

 

Komend weekend is het het Weekend van de Wetenschap, het landelijk event voor wetenschap en technologie. Ook in Delft gaan deuren open - beleef backstage de wereld van wetenschap & technologie!

Benieuwd hoe studenten een jaren 60-woning energiepositief hebben gemaakt? Of een auto een mobiele energiecentrale is geworden? Wil je kennismaken met de hyperloop testfaciliteit, over een glazen brug wandelen of zien wat een slimme lantaarnpaal kan? Dan is het open huis van The Green Village aan de Van den Broekweg 4 op 6 oktober echt wat voor jou! The Green Village is de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van TU Delft. In dit ‘openlucht-lab’ bouwen, onderzoeken, testen en demonstreren onderzoekers en ondernemers hun experimentele duurzame innovaties. Ook wordt er echt gewoond en gewerkt. Het bezoek is gratis, maar graag wel van tevoren aanmelden.

Wetenschap backstage

Grootste kunstmatige golf

Ook Deltares aan de Boussinesqweg 1 opent op 6 oktober de deuren. Neem een duik in de toekomst van waterveiligheid voor kusten en riviergebieden, energie uit water en bodem, schoon water en groene steden en nog veel meer. Ontdek hoe gedrag van water en bodem in modellen wordt voorspeld en hoe ze het effect van golven op dijken, duinen of offshore constructies testen. Ook kun je zelf aan de slag gaan: onderzoek de waterkwaliteit, kijk eens in de ondergrond en bezoek de faciliteiten. Pomp je buurt droog, bewonder de grootste kunstmatige golf op aarde en modelleer de Nederlandse kust met je eigen vingers. Entree is gratis. Bussen pendelen vanaf het centraal station naar Deltares.

Buitenaards

Bij Science Centre Delft aan de Mijnbouwstraat 120 kun je je dit weekend buitenaards wanen. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen galaxy slijm maken of je eigen spaceraket bouwen, of bezoek het ISS, het International Space Station met een VR-bril. Je betaalt € 7 entree, en dan zijn alle workshops, demo’s, en ook een spannende spacefilm gratis.

 

Klik voor meer informatie over het Weekend van de Wetenschap.
Terug
vrijdag 5 oktober 2018 07:15:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob