Laatste Nieuws

Keramieken Kaart van Delft

 

Volgend jaar staat Delft in het teken van de Gouden Eeuw. Mozaïeker Nan Deardorff-McClain en keramist Colja de Roo willen daarvoor een zeventiende-eeuwse plattegrond van Delft een vervolg geven, in keramiek. Zondag is er een gratis workshop.

Deardorff-McClain en De Roo hebben het kunstproject de Keramieken Kaart van Delft bedacht: het zeventiende-eeuwse Delft in keramiek, een plattegrond van maar liefst 15 vierkante meter op een blinde muur in de Papenstraat. En: iedereen kan daar een steentje, of in dit geval, een huisje aan bijdragen.

Keramieken Kaart van Delft

Keramiek en mozaïek

De Keramieken Kaart van Delft moet in de loop van het Jaar van de Gouden Eeuw de Papenstraat gaan sieren. Het is een langdurig proces van keramiek maken en mozaïek leggen. De kunstenaars kunnen daarbij hulp van Delftenaren heel goed gebruiken. Dat maakt de Keramieken Kaart van Delft een kunstwerk ván Delftenaren, jong én oud. De kunstenaars gaan samenwerken met scholen en verzorgingshuizen, met studenten en ondernemers.

Lichtjesavond

Aanstaande zondag, 21 oktober, is er een gratis workshop. Tijdens deze workshop gaan deelnemers huisjes van klei maken, huisjes die gebruikt worden om De Keramieken Kaart van Delft mogelijk te helpen maken: de huisjes worden omgetoverd in ornamenten en koelkastmagneten en verkocht op Lichtjesavond. De kunstenaars willen via zulke acties en via crowdfunding/sponsoring het benodigde bedrag van € 35.000 binnen krijgen.

Huisje, boompje, (beestje) delen

De workshop vindt plaats in Delftstede, Phoenixstraat 66, van 10.00-16.00 uur. Meedoen is gratis. De kunstenaars roepen op: ‘Kom en doe mee, maak je eigen huisje, boompje (beestje), en deel het met Delft!’
Kijk voor meer informatie op www.keramiekenkaart.nl. Via deze site kunt u zich ook aanmelden voor de workshop. 

Ook ideeën voor Delft en de Gouden Eeuw? Deel het via de themapagina!  
Terug
vrijdag 19 oktober 2018 06:46:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob