Laatste Nieuws

Novaform gaat De Staal ontwikkelen

 

Het college van Delft heeft besloten de verkoop van de gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 aan Novaform Vastgoedontwikkelaars te gunnen. De gemeente en Novaform starten nu gesprekken om tot definitieve overeenkomsten voor de verkoop te komen.  De locatie aan de Staalweg 1 wordt ontwikkeld tot een stuk van Delft dat naadloos aansluit bij de bestaande bebouwing en toch vernieuwend is: een woongebied gemixt met ruimte voor startende en innovatieve bedrijvigheid en veel groen. Delft krijgt met een iconische woontoren de entree aan de oostzijde van de stad die het verdient en een woonwijk die wordt gebouwd met een schaal die goed past bij Delft.

Novaform gaat De Staal ontwikkelen

Grachten

De woningen zijn zowel geschikt voor jonge starters op de woningmarkt, doorstromers, gezinnen met kinderen als voor een en twee persoonshuishoudens in alle leeftijdscategorieën. In het plan is de veelzijdigheid van Delft terug te vinden, zoals grachten en ruimte voor innovatieve bedrijven. Er komt een woontoren van circa 124 appartementen, commerciële ruimten,  bedrijfsruimten, circa 300 parkeerplaatsen, 56 studioappartementen, 37 stadswoningen aan de campus en 55 woningen aan de gracht.

Selectieprocedure en participatie

Maart 2017 startte de gemeente een selectieprocedure voor een nieuwe invulling van het gebied Staalweg. De selectieprocedure bestond uit twee fases. In fase 1 vroeg de gemeente marktpartijen om een globale visie voor de herontwikkeling van De Staal. Elf indieners zijn vervolgens getoetst op geschiktheid: kunnen zij een hoogwaardig stedelijke ontwikkeling aan als het gaat om het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen, financieren en visie? Daarnaast zijn zij beoordeeld op de kwaliteit, financiën, communicatie en participatie met de omgeving.

Toetsing

Na toetsing bleven drie partijen over voor de tweede fase waarin zij gevraagd werden om met verder uitgewerkte projectplannen en onderbouwingen te komen. Ook moesten zij hun plannen presenteren aan de raad en zijn zij het gesprek aangegaan met de stad, onder meer tijdens De Dag van de Staal en via social media, zodat Delftenaren en de raad mee konden denken met de plannen.

Criteria

Op basis van onder andere de verkregen input hebben de drie partijen plannen ingediend. In juli 2018 zijn deze beoordeeld op de criteria kwaliteit, haalbaarheid en communicatie. Op basis van deze beoordeling bleven twee partijen over voor de laatste ronde, de bieding-fase.

Gunnen

De laatste twee partijen hebben op 4 september jl. een bieding gedaan op het gebied Staalweg 1. Daarna heeft het college besloten de verkoop van de locatie te gunnen aan Novaform Vastgoedontwikkelaars.
Terug
vrijdag 26 oktober 2018 09:17:58 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob