Laatste Nieuws

Praten over Schieoevers

 

TOPdelft organiseert samen met Delftse ondernemers en de gemeente het stadsgesprek Making of Schieoevers op woensdagavond 28 november. Special guest: astronaut André Kuipers – want ‘vanaf de ruimte wordt je kijk op de wereld best anders.’

Hoe kunnen we van het industriegebied Schieoevers-Noord omvormen tot een aantrekkelijk gemengd werk-/woongebied met een innovatief en duurzaam karakter? Daar zijn wel al wat ideeën over. De gemeente heeft een Concept Ontwikkelplan Schieovers (COP) opgesteld. Urban designer Marco Broekman zal dit plan toelichten. Ook ondernemers hebben hun visie op dit gebied uitgewerkt, in ‘Schieoevers maakt de toekomst: hoe ruimte te bieden aan de maakindustrie in een gemengd werk-woonmilieu?’ Deze plannen verschillen in perspectief en in programma.

Praten over Schieoevers

Verschillend en veelzijdig, kansen en keuzes

André Kuipers start de avond met zijn visie op duurzaamheid in de toekomst. Je kijk op de wereld wordt vanaf de ruimte namelijk best anders. Theun Baller van de TU Delft trapt de discussie met de panelleden – naast André Kuipers en Marco Broekman zijn dat ondernemer René Kluft van Festo, en gebiedswethouder Stephan Brandligt – af. Samen met het publiek wordt dan gesproken over de flinke verschillen tussen de visies, over de veelzijdigheid van alle plannen en mogelijkheden, over kansen en bezwaren en over hoe daarin keuzes voor de toekomst gemaakt kunnen worden. Wethouder Brandligt blikt mee naar voren en sluit af met: hoe verder?

Wilt u meeluisteren of meepraten? Of u gewoon laten inspireren door André Kuipers en zijn perspectief op de wereld? Schrijf u dan in en kom op 28 november om 20 uur naar het Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein 4. Let op: er is slechts plaats voor maximaal 200 personen! Inschrijven kan via schieoevers@delft.nl.
Terug
vrijdag 23 november 2018 08:33:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob