Laatste Nieuws

Bladeren vallen laat

 

Door het zachte weer valt het blad later van de bomen dan anders. Aannemers en Werkse zijn hard aan het werk om alle straten bladvrij te maken.

Het kan echter voorkomen dat ze de ene dag zijn geweest en het de andere dag alweer vol ligt met nieuwe bladeren. Ziet u een onveilige situatie? Meld het! Het calamiteitenteam rukt dan zo snel mogelijk uit om het te verhelpen. Afhankelijk van het weer is de verwachting dat alle straten eind december vrij zijn van blad.

Vanwege de zachte weersomstandigheden dit jaar viel het blad geleidelijk van de bomen. Maar de afgelopen anderhalve week is het een stuk kouder geworden en is er al nachtvorst geweest. Dat leidde tot een grote hoeveelheid bladval.

Bladeren vallen laat

Veranderend klimaat

Doordat we te maken hebben met een redelijk veranderend klimaat komt het zelfs voor dat sommige type bomen pas in januari hun bladeren laten vallen. Dit is echter afhankelijk van de mate waarin de temperatuur blijft dalen, want enkele strenge nachten en dagen kunnen er al voor zorgen dat een boom zijn bladeren verliest.

(Foto: Timothy Eberley op Unsplash)
Terug
vrijdag 23 november 2018 08:39:30 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob