Laatste Nieuws

Delft krijgt een nieuwe fietsbrug over de Schie

 

Delft krijgt er in 2022 een nieuwe fietsbrug bij. De Gelatinebrug, zoals de brug wordt genoemd, verbindt straks de TU Campus met NS-station Delft Zuid.

De brug komt in het verlengde van de Rijnweg – ter hoogte van de Praxis en Lijm&Cultuur. De doorvaarthoogte wordt drie meter. De werkzaamheden beginnen in 2020. Behalve de aanleg van de nieuwe brug wordt de Schie verbreed en worden voorzieningen voor laden en lossen van schepen verplaatst. De Gelatinebrug is een eerste stap in de nieuwe plannen voor het gebied Schieoevers Noord.

Delft krijgt een nieuwe fietsbrug over de Schie

Goed bereikbaar

Het gebied moet een levendige plek worden waar gewerkt wordt aan duurzame bedrijvigheid en aan het ontwikkelen van innovaties die bijvoorbeeld op de TU Campus zijn ontwikkeld. Het wordt een plek voor wonen, werken en recreatie die goed bereikbaar is via nieuwe bruggen en een verbeterd NS-station Delft Zuid.

Afspraken

De gemeente Delft is initiatiefnemer van de plannen in Schieoevers Noord. De provincie Zuid-Holland is de beheerder van de Schie. Ze hebben samen afspraken gemaakt over de brug, de loswal en de ligplaatsen, onder voorwaarde dat de gemeenteraad en provinciale staten de plannen goedkeuren.

Kosten

De provincie en de gemeente investeren beiden in dit project dat circa €16 miljoen gaat kosten. De planning is dat fietsers en voetgangers in de loop van 2022 gebruik kunnen maken van de nieuwe brug.
Terug
vrijdag 21 december 2018 09:32:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob