Laatste Nieuws

Twee dagen de baas van Europa

 

n Delft kan het: twee dagen de baas zijn van Europa. Honderd jongeren gaan namelijk op 12 en 13 januari in discussie over belangrijke Europese problemen. Het debat vindt plaats in het vernieuwde sport– en cultuurcentrum het X-complex van de TU Delft en bij het Christelijk Lyceum Delft.

De jongeren debatteren alsof ze in het Europees parlement zitten en bedenken oplossingen voor hedendaagse problemen. Ook kijken ze met een kritische blik naar het Europees beleid. Tijdens het debat worden ze begeleid door vrijwilligers uit elf verschillende landen. Het evenement biedt een unieke kans voor scholieren uit heel Nederland om deel te nemen aan het internationale European Youth Parliament-programma, dat jongeren uit veertig landen verbindt.

Twee dagen de baas van Europa

Kennismaken met Europa

De voorronde in Delft maakt deel uit van het grotere European Youth Parliament programma, dat 30 jaar geleden is begonnen in het Franse Fontainebleau. Met het programma wordt geprobeerd om op een politiek neutrale wijze scholieren uit heel Europa kennis te laten maken met speechen, debatteren en nieuwe culturen. Ze leren in het Engels discussiëren over Europese onderwerpen, kruipen in de rol van een parlementariër en bootsen een parlement na.

Meer weten? Kijk dan op de website van het Europees Jeugdparlement. De website is in het Engels.
Terug
vrijdag 4 januari 2019 08:52:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob