Laatste Nieuws

Sint Sebastiaansbrug dicht

 

Op donderdag 14 februari gaat het gebeuren. Dan wordt de Sint Sebastiaansbrug afgesloten en begint het werk om de brug te vervangen. De werkzaamheden duren iets meer dan een jaar. ‘We zullen in het verkeer allemaal een beetje moeten wennen aan de omleidingsroutes, maar stad en buurt blijven goed bereikbaar.’ Wethouder Martina Huijsmans blikt vooruit.

“Eigenlijk zijn we al een tijd bezig met de werkzaamheden om de brug te vervangen”, zegt Huijsmans. “Want voordat er een spade in de grond gaat, moet je weten wat er nodig is om de stad en de buurt bereikbaar te houden. Daar is volop aan gewerkt. We hebben daarbij geleerd van onze ervaringen met bouwwerkzaamheden in de Spoorzone.”

Sint Sebastiaansbrug dicht

Wegwijs

In overleg met omwonenden, ondernemers, Parkeren Delft, Stichting Centrum Management Delft worden maatregelen getroffen om de stad bereikbaar te houden. Huijsmans: “Zo hebben we een extra fietsdoorsteek gemaakt over de begraafplaats. En vanaf de randen van de stad beginnen we al met de bewegwijzering. We vinden het ook heel belangrijk te benadrukken dat de Zuidpoortgarage altijd bereikbaar zal blijven. Maar natuurlijk, we zullen in het verkeer allemaal een beetje moeten inschikken.” Dat geldt niet alleen voor het wegverkeer, ook het waterverkeer zal soms even niet kunnen doorvaren.

Met de tram

De vervanging van de brug is volgens Huijsmans niet alleen belangrijk voor Delft, maar ook voor de regio.  “Kennis uit de hele regio is ingezet om de vervanging van de brug zo goed mogelijk te laten verlopen. De vervanging gebeurt in samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Delft. We hebben er allemaal belang bij dat Delft bereikbaar blijft vanuit de regio. Tramlijn 19 kan straks over de brug van Den Haag naar de TU Delft Campus rijden. Dat is goed voor de bereikbaarheid in en van de stad – mensen die op de TU Campus werken of studeren, kunnen dan de fiets of auto laten staan en met de tram naar hun werk of naar college.”

Over de brug

De nieuwe brug wordt een beweegbare brug op dezelfde locatie als de huidige brug, passend binnen het huidige bestemmingsplan. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 4,5 meter. Gemotoriseerd verkeer beschikt op de nieuwe brug over twee keer één rijstrook. Voor het openbaar vervoer zijn twee rijstroken beschikbaar voor tram en bus in de zijligging aan de oostzijde van de brug. Aan weerzijden komen vrijliggende voet- en fietspaden.
De gemeente Delft, Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag dragen gezamenlijk de kosten voor de vervanging van de brug.  De brug wordt gebouwd door Aannemers Combinatie Sagittarius, bestaande uit Van Spijker Infrabouw BV en Solidd Steel Structures BV.

Op de hoogte

Actuele informatie over de planning van de werkzaamheden, omleidingen en andere hinder en alternatieve routes vindt u op www.delft.nl/sebastiaansbrug.
Terug
vrijdag 1 februari 2019 06:50:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob