Laatste Nieuws

Sociaal uitzendbureau

 

Een uitzendbureau voor mensen met een uitkering, met een ‘gat’ in hun cv en die niet meer dan 10 uur willen of kunnen werken? Het bestaat sinds kort: het Sociaal Uitzendbureau Werkse! En: het werkt.

Het Sociaal Uitzendbureau is een nieuw initiatief van Werkse!, om mensen die langere tijd niet gewerkt hebben weer een kans te bieden. “Reguliere uitzendbureaus vinden iemand met een uitkering en een ‘gat’ het cv en die niet meer dan tien uur wil of kan werken, niet interessant”, legt Simon Ririassa, manager van het Sociaal Uitzendbureau uit. “Zij zien hier in de regel geen heil in. Wij zetten ons juist voor zo iemand in.”

Sociaal uitzendbureau

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Samen met werkgevers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Zoals? Ririassa: “Het zijn verschillende soorten bedrijven, allemaal met een sociaal hart en evengoed ook op zoek naar financieel rendement. Wij laten de mensen, als ze eenmaal zijn geplaatst, niet los. We begeleiden ze juist. Het doel is dat mensen op een gegeven moment in dienst treden bij de reguliere werkgever en zodoende definitief uit de uitkering komen.” Het Sociaal Uitzendbureau is vorig jaar van start gegaan. Streven is om het bestand van het Sociaal Uitzendbureau dit jaar uit te bouwen tot 20 deelnemers.

Iets terugdoen

De eerste successen zijn een feit. Zo is een medewerkster aan de slag bij het Delftse Ampelmann, een innovatief bedrijf in de offshore en energietransitie. Zij verdient, na jaren, weer een eigen salaris en draagt haar steentje bij binnen de catering van het wereldwijde hoofdkantoor van Ampelmann in Delft. “Ampelmann is ooit als kleine startup begonnen in Delft”, zegt Mariska van IJzerloo van Ampelmann. “Inmiddels hebben we 12 kantoren op 5 continenten. We willen graag iets terugdoen voor de stad en hebben affiniteit met innovatieve oplossingen, zoals die van Werkse!. Door slim te kijken naar functiecreatie creëren we  werk voor iemand en kunnen andere medewerkers zich beter focussen op hun kerntaken.”

Geen werkgeversrisico

“Zo zien we het natuurlijk graag”, zegt Ririassa. “Jezelf afvragen; wat kan ik doen om iemand uit deze groep in te zetten in mijn organisatie? Ondernemen is risico nemen, zeggen ze. Waarom niet een ingecalculeerd risico door het inlenen van een medewerker van het Sociaal Uitzendbureau? Een grote buil kan niemand zich trouwens vallen: het werkgeversrisico blijft bij het Sociaal Uitzendbureau.”


Op de foto vlnr  Simon Ririassa (Sociaal Uitzendbureau), Tamara Akdeniz (Ampelmann), Slavka Lovchanska (uitzendkracht Sociaal Uitzendbureau), Soei-Len Wongsokerto (Ampelmann) en Jiske Kiers (WerkgeversServicePunt Delft). Meer weten over het Sociaal Uitzendbureau? Neem dan contact op met Simon Ririassa, mobiel 06 1195 5165, e-mail sririassa@werkse.nl, of kijk op www.werkse.nl.
Terug
vrijdag 1 februari 2019 06:55:49 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob