Laatste Nieuws

Kritiek op regionaal profiel cultuur

 

In de vergadering van de raadscommissie Economie, Financiën en Bestuur van 25 januari plaatsten diverse fracties kanttekeningen bij het regioprofiel cultuur.

De minister voor cultuur heeft de gemeenten gevraagd om op het gebied van cultuur regionale profielen op te stellen en regionale culturele samenwerking te ontwikkelen. Dit is van belang voor het nieuwe landelijk cultuurbeleid vanaf 2021 en verder. Den Haag, Delft, Westland, Midden-Delfland, Rijswijk, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp hebben hier gezamenlijk invulling aan gegeven, maar in de vergadering waren kritische geluiden te horen over de manier waarop dit gebeurde. 

Kritiek op regionaal profiel cultuur

Weinig Delfts

Volgens een inspreker was Delft behoorlijk ondergesneeuwd door Den Haag en ook D66 constateerde dat het profiel heel erg gericht is op Den Haag. De PvdA zei weinig Delfts terug te vinden in het profiel en ook andere fracties hadden kritische opmerkingen.  Wethouder Bas Vollebregt zei in de vergadering te verwachten dat het profiel leidt tot meer samenwerking op cultureel gebied, niet alleen in Haaglanden, maar ook met de regio Leiden.

Metropoolregio en open data

De commissieleden deelden deze avond ook hun standpunten over de metropoolregio Rotterdam Den Haag met elkaar en gingen kort in discussie over de toegankelijkheid van en het beschikbaar stellen van open data door Avalex en andere gemeenschappelijke regelingen. STIP had daar schriftelijke vragen over gesteld en had net als D66 en GroenLinks aanvullende vragen aan wethouder Martina Huijsmans. Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van deze commissievergadering.

Donderdag gemeenteraad

Donderdag 31 januari is de maandelijkse raadsvergadering. De raad gaat dan in debat over het bestuursprogramma 2018-2022 ‘Voorbereid op de toekomst’. De raadsvergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal in het stadhuis op de Markt. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen in de raadszaal of thuis rechtstreeks bekijken via de webcast.
Terug
vrijdag 1 februari 2019 06:59:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob