Laatste Nieuws

Tentoonstelling over 50 jaar MOJO

 

Museum Prinsenhof Delft viert van 12 april tot 1 september het vijftigjarig bestaan van deze bijzondere Delftse onderneming. Het doet dat met de tentoonstelling 'MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie.'

De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door Peter te Bos, laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn.

Tentoonstelling over 50 jaar MOJO

Marktleider

Wat ooit begon als eenmansbedrijf in Delft is uitgegroeid tot Nederlands marktleider in de muziekindustrie met een Amerikaanse wereldspeler (Live Nation) als eigenaar. Sinds het eerste stadionconcert met Bob Dylan is er geen beroemdheid te bedenken die niet door MOJO op het Nederlandse podium is gezet.

Backstage

Bezoekers ontdekken wat er achter de schermen bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren, maar kruipen ook in de huid van de artiest. De expositie laat originele affiches, videoclips, toegangsbewijzen en foto’s zien en bezoekers krijgen een virtuele backstage-ervaring bij een concert van Nederlands populairste rapper Ronnie Flex.

Onderwijs en speeddaten

De tentoonstelling heeft naast euforie ook aandacht voor de donkere kant van de muziekindustrie. Berry Visser maakt daarvoor van de binnentuin van het museum een begraafplaats. Daarnaast ontwikkelde Museum Prinsenhof Delft voor de bezoekers verschillende activiteiten en evenementen. Zo is er een apart onderwijsprogramma en kunnen bezoekers speeddaten in een tentje.
Terug
vrijdag 1 februari 2019 07:13:34 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob