Laatste Nieuws

Go Fly, Silverwing!

 

Het TU Delft-studententeam Silverwing demonstreerde vorige week hun prototype eenpersoonsvliegtuig, met een live testvlucht. Het team doet mee aan de wereldwijde GoFly-contest.

Ontwerp een veilig, stil en ultracompact eenpersoonsvliegtuig, waarmee je ruim 30 kilometer (20 mijl) kunt vliegen. Dat is de uitdaging voor de deelnemers aan de GoFly-contest. Deze contest bestaat uit drie fasen. De eerste fase, de ontwerpfase, is al gewonnen door Silverwing. De live testvlucht is de tweede fase.

Go Fly, Silverwing!

Elektrisch en autonoom

Het vliegtuig van Silverwing is volledig elektrisch en kan autonoom vliegen. Z’n topsnelheid ligt boven 100km/uur. Boven alles is de veiligheid gegarandeerd tijdens de vlucht. Het vliegtuig beschikt over een laagvermogen back-up systeem en kan in geval van nood een buiklanding verrichten.

Op naar de laatste fase

Deze week heeft Silverwing de uitkomsten van de testvlucht, de tweede fase, ingeleverd aan GoFly. De laatste fase, waarin het vliegtuig een parcours van 11 kilometer moet afleggen en verticaal stijgen en landen, vindt plaats in oktober.


Kijk voor meer informatie op de website van Silverwing.
Terug
vrijdag 8 februari 2019 06:42:27 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob