Laatste Nieuws

Kindercollege (8+)

 

Zaterdag 9 maart is er weer een kindercollege (8+) in het Theatercafé van Theater de Veste. Hoogleraar filosofie Sabine Roeser van de TU Delft gaat in op het belang van emoties bij het nadenken over technologie.

Technologische ontwikkelingen roepen vaak allerlei emoties op. Bijvoorbeeld de druk die je voelt om de nieuwste gadgets te hebben of om op een bericht op social media te reageren. De zorg of je gegevens wel veilig zijn. Scholieren die zich zorgen maken over het klimaat en demonstreren om volwassenen meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor een duurzame toekomst.

Kindercollege (8+)

Daarnaast zijn er ook positieve emoties, zoals de hoop dat een nieuwe technologie helpt de wereld veiliger en schoner te maken.

Creatief

Vaak denken mensen dat emoties niet belangrijk zijn of ons zelfs allerlei fouten laten maken. Maar emoties kunnen juist helpen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en eerlijkheid. In het college gaan de kinderen daar samen met Sabine Roeser over nadenken en natuurlijk ook creatief aan de slag.

Het kindercollege begint om 15.30 uur. De toegang is € 3,50; kaartjes verkrijgbaar via Theater de Veste.
Terug
donderdag 7 maart 2019 19:47:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob