Laatste Nieuws

Legaal hacken

 

De gemeente nodigt ethische hackers uit om, onder bepaalde voorwaarden, het gemeentelijke netwerk binnen te dringen en - als ze lekken in de beveiliging hebben gevonden - deze te melden aan de gemeente. De lekken kunnen dan zo snel mogelijk worden gedicht.

Met een goede samenwerking met ethische hackers kan gezorgd worden voor een veiliger gemeentelijk netwerk voor Delft. De gemeente heeft daarvoor een zogeheten Responsible Disclosure-beleid (‘verantwoord melden’) opgesteld. Let op: hacken zonder uitnodiging om te hacken is strafbaar, ook als de hacker het lek meldt!

Legaal hacken

Hackathon

Om het Responsible Diclosure-beleid af te trappen, nodigt de gemeente hackers uit voor een hackathon op 27 maart, van 12.30-17.30 uur in het Stadskantoor. De gemeente zoekt liefst hackers die binding hebben met Delft of vooral liefhebber zijn, niet alleen de professionele hackers. De ideale samenstelling bestaat uit een mix van studenten van de universiteit, hbo, mbo en hackers. Het event wordt afgesloten met een prijsuitreiking in de categorie: meest creatieve hack, meest impactvolle hack en meest vernuftige hack. De beloning? Vooral eeuwige roem.

Meer weten of aanmelden? Kijk op delft.nl/veilignetwerk of mail Roel van der Valk, specialist informatiebeveiliging van de gemeente, rvdvalk@delft.nl.
Terug
donderdag 7 maart 2019 19:56:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob