Laatste Nieuws

Samen werken aan Gouden Eeuw

 

De Keramieken Kaart van Delft en de Stichting Samen Delft bundelen hun krachten, om zo veel mogelijk Delftenaren in staat te stellen mee te doen aan het maken van een 3D-plattegrond van Delft in de Gouden Eeuw.

De Keramieken Kaart van Delft wil dit jaar een 3D-plattegrond van Delft in de Gouden Eeuw maken – liefst met zo veel mogelijk Delftenaren. Stichting Samen Delft zet zich in om iedereen naar eigen vermogen te laten meedoen aan de samenleving – sociale status, lichamelijke of geestelijke beperkingen of leeftijd mogen daar geen belemmering voor zijn. Zij bundelen nu hun krachten.

Samen werken aan Gouden Eeuw

Naar eigen kunnen

“We zijn daar erg blij mee”, zegt Gijs Withagen, voorzitter van Samen Delft. “Via workshops kan iedereen in Delft meedoen aan dit unieke kunstwerk, van jong tot oud, en dwars door de hele Delftse samenleving. En dat draagt bij aan ons hoofddoel: een samenleving waarin iedereen naar eigen kunnen meedoet en een eigen steentje kan bijdragen.”

Gemeenschapsgevoel

Stichting Samen Delft heeft in het verleden andere succesvolle doemee-projecten in de stad gesteund. Zoals ‘Samen Judo’, ‘Samen Varen’, ‘Muzikale noot’, ‘Muziek project voor mensen met Alzheimer’. Ook voor Nan Deardorff-McClain (foto), initiator van de Keramieken Kaart van Delft, is het gemeenschapsgevoel van samen doen belangrijk.


Iedereen die mee wil doen, kan meehelpen aan De Keramieken Kaart, een plattegrond van 15 m2 van mozaïek en keramiek, die in de loop van dit jaar de Papenstraat moet gaan verfraaien. Kijk voor meer informatie op Keramieken Kaart.nl.  
Terug
vrijdag 22 maart 2019 06:04:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob