Laatste Nieuws

Kinderen uit Ypenburg zoeken een maatje

 

Dank je wel voor de leuke dag!

Zo luidt het motto van Stichting Vitalis, een organisatie die vrijwilligers koppelt aan kinderen (5 t/m 18 jaar) die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. 

Emma en Samira; zij zijn maatjes. Om de week op zaterdag gaan zij samen op pad. Vooral samen spelletjes doen en taarten bakken, vinden zij heel gezellig. Ze passen bij elkaar, kunnen makkelijk kletsen en hebben lol in dezelfde dingen. In anderhalf jaar tijd kun je veel dingen doen! Ze zijn gaan schaatsen, in zee zwemmen en een keer naar Amsterdam gegaan. Emma was erg verlegen maar is door Samira in haar zelfvertrouwen gegroeid . Samira geniet er van om Emma te laten genieten en is als een grote zus voor haar.

Kinderen uit Ypenburg zoeken een maatje

 Kinderen uit Ypenburg zoeken een maatje. Word jij dat?
Vitalis zoekt vrijwilligers! 

De ruim 150 vrijwilligers die momenteel actief zijn bij Vitalis brengen gedurende een jaar wekelijks een dagdeel door met een kind tussen de 5 en 18 jaar. Sommige vrijwilligers kiezen voor een frequentie van eens in de tien of veertien dagen en blijven 1,5 jaar gekoppeld. Persoonlijke aandacht staat tijdens dit dagdeel centraal.

De vrijwilliger is er puur voor het kind en onderneemt alledaagse dingen als fietsen, zwemmen, pannenkoeken of taart bakken, voetballen, naar het strand gaan, een bezoek brengen aan de bibliotheek of thuis een spelletje spelen. Met pubers wordt een goed gesprek steeds belangrijker en worden er uitjes gemaakt naar de bioscoop of een theatervoorstelling.  De vrijwilliger is een extra persoon in het leven van een kind. Iemand die zij kunnen vertrouwen, die hen een luisterend oor biedt. Kinderen die in aanmerking komen voor een vrijwilliger hebben thuis vaak te maken met stressvolle situaties.

Momenteel staan er een aantal kinderen  in Ypenburg op de wachtlijst voor een vrijwilliger. De wachttijd kan oplopen tot een jaar. Vitalis is daarom hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Of je nu een man bent of een vrouw, fulltime werkt of parttime, nog studeert of al met pensioen bent. Iedereen is welkom, zolang je maar plezier beleeft aan het omgaan met kinderen of jongeren!

 

Op onze website (www.vitalismaatjes.nl) vind je meer informatie over vrijwilliger zijn en lees je ook hoe je een kind kan aanmelden bij vitalis.

Mocht u vragen hebben of liever persoonlijk iemand spreken: kan u bellen naar 070-3457571 of   een mailtje sturen naar p.gordijn@vitalismaatjes.nl

 

Zeg nou zelf, je gunt toch ieder kind een leuke dag!
Terug
zaterdag 30 maart 2019 10:24:27 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob