Laatste Nieuws

Groot bereik schoolkostenregeling Delftpas

 

De Delftpas biedt méér dan alleen voordelige uitjes. Kinderen van Delftse ouders met een inkomen tot 110 procent van het wettelijk minimum krijgen op hun Delftpas een bedrag voor schoolkosten gestort.

Afgelopen pasjaar zijn er ruim 7.100 Delftpassen verkocht. Daarvan kan de gemeente ruim 2.100 kinderen die recht hebben op een tegemoetkoming in de schoolkosten blij maken met het tegoed voor school- en gymspullen. “Prachtig wat we op deze manier met de Delftpas voor elkaar krijgen”, zegt wethouder Karin Schrederhof. Ze is er heel blij mee dat vrijwel iedereen die voor de schoolkostenregeling in aanmerking komt, met de Delftpas bereikt wordt.

Groot bereik schoolkostenregeling Delftpas

De regeling

Het bedrag voor de tegemoetkoming varieert – onder meer afhankelijk van de leeftijd van het kind – tussen € 50 en € 150. Dit bedrag wordt, als je bij de start van het schooljaar niet ouder bent dan 17, op je Delftpas gestort.
Het tegoed is bedoeld om in deelnemende winkels school- en gymspullen te kopen. Sinds kort doen ook de Primerawinkels aan de Dasstraat, Bikolaan en in de Hovenpassage daaraan mee. Tevens kan met de pas de tegemoetkoming in de ouderbijdrage geregeld worden, zodat de kinderen deel kunnen nemen aan activiteiten op school. Hoe? Geef het pasnummer door aan de school. Die declareert de kosten bij de gemeente.

Vrijwel 100 procent

Vrijwel alle huishoudens die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming voor de schoolkosten, hebben afgelopen jaar een Delftpas aangeschaft. Zij betalen € 5 voor hun pas, voor hun kinderen is de Delftpas gratis. Met de Delftpas wordt deze groep dus voor vrijwel 100 procent bereikt. Ook wordt het bedrag op de pas door steeds meer pashouders die recht hebben op de regeling, volledig benut. Ten slotte: heeft wethouder Schrederhof nog een Delftpastip? “Jazeker! De tegemoetkoming wordt nog niet door iederéén benut. Mijn tip: maak op dat tegoed!”


Meer weten over de Delftpas, de schoolkostenregeling of de winkels waar met de Delftpas kan worden ‘betaald’? Kijk op www.delftpas.nl.
Terug
vrijdag 5 april 2019 07:19:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob