Laatste Nieuws

Tulpen plukken

 

Bij station Delft zorgen ruim 200.000 tulpen voor een ware bloemenzee van Stichting Delft Bloeit. Op 20 april is het plukdag. Dan kunt u vanaf 11.00 uur voor € 1 uw eigen bosje tulpen plukken.

Op paaszaterdag opent burgemeester Marja van Bijsterveldt de plukdag. Zij plukt om 11.00 uur het eerste bosje tulpen. Zij heeft zelf ook geholpen met het planten van de tulpen in december. Toen gingen 90.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Het jaar ervoor plantte de stichting ook al 125.000 tulpen, die dit jaar grotendeels opnieuw uitkomen.

Tulpen plukken

Tulpengekte in de Gouden Eeuw

Delft is aangesloten bij het landelijke themajaar ‘De Gouden Eeuw’. In die tijd heerste er een ware tulpengekte. Barbara van Gelder zorgt met haar historische kostuums van Something Extra voor een 'gouden' omlijsting van de plukdag: voor een vrijwillige bijdrage duikt u in haar kledingrek en kunt u uzelf omtoveren tot regent van Delft of een ander 17e-eeuws personage. Daarna volgt natuurlijk een Gouden Eeuw-selfie mét de tulpen!

Volgend jaar

De opbrengst van de plukdag komt ten goede aan de volgende projecten van stichting DelftBloeit, gericht op het vergroenen en verbloemen van de binnenstad. Wilt u de stichting steunen? Dan mag u natuurlijk ook wat meer doneren voor uw tulpenbos. Of tip hen als u een goede locatie weet voor een volgend veld of met andere goede ideeën.


Kijk op de website of de Facebookpagina van Delft Bloeit voor meer informatie.
Terug
vrijdag 12 april 2019 06:26:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob