Laatste Nieuws

Kindercolleges in het Prinsenhof Delft

 

Museum Prinsenhof Delft start komend najaar met speciale kindercolleges voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De eerste collegereeks van deze MuseumJeugdUniversiteit gaat over Pieter de Hooch, de beroemde  schilder uit de 17e eeuw.

De kinderen onderzoeken in het eerste college samen met stadsarcheoloog Steven Jongma verschillende vondsten en opgravingsgegevens. Niet alleen boven de grond kun je een hoop terug zien van de 17e eeuw, maar ook onder de grond is er nog veel te vinden. Steven Jongma vertelt enkele van deze ‘gouden’ verhalen en laat zien wat je tussen al de oude poep en het afval kunt vinden. 

Kindercolleges in het Prinsenhof Delft

De schilderijen van Pieter de Hooch

In het tweede college kijken de kinderen met conservator David de Haan naar de schilderijen van Pieter de Hooch.  Want wie staan er eigenlijk op de schilderijen van De Hooch en wat betekent perspectief eigenlijk? En waarom zijn de doorkijkjes van De Hooch zo beroemd? En gluurde hij echt bij zijn buren naar binnen? 

Delft door de eeuwen heen

Margrith de Haan, kunsthistorica van museum Delft maakt in het laatste college met de kinderen een wandeling door de stad. Ze laat zien dat Delft door de eeuwen heen weinig is veranderd. Ook maken de kinderen zelf een snapshot á la Pieter de Hooch. 

Aanmelden is verplicht

Deze eerste reeks start 15 september en eindigt 15 december. De kosten voor drie colleges bedragen 15 euro. De kinderen halen aan het einde van de reeks een diploma. Vooraf aanmelden verplicht. Wees er snel bij want vol=vol.  Meer weten? Bekijk dan de extra informatie en meld je aan. 
Terug
zaterdag 29 juni 2019 09:27:03 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob