Laatste Nieuws

Lantaarnpaal kapot? Meld het – én het nummer!

 

Okay, het is nog tot laat licht, maar toch: goed werkende openbare verlichting is belangrijk. Ziet u defecte straatverlichting? Meld het!

Goed werkende straatverlichting is niet alleen belangrijk voor de verkeersveiligheid, maar ook voor een veilig gevoel – en natuurlijk ook om criminaliteit te voorkomen. De gemeente kan zelf onmogelijk controleren of alle 15.000 lantaarnpalen en de in totaal 570 km ondergrondse bekabeling (waarvan de gemeente jaarlijks 11 km vervangt)  in Delft goed werken. U kunt de gemeente helpen door een melding te maken als u defecte straatverlichting tegen komt.

Lantaarnpaal kapot? Meld het – én het nummer!

Defecte straatverlichting melden

Werkt een lantaarnpaal niet als het donker wordt? Of staat de verlichting overdag aan? Geef het door aan de gemeente. Dat kan op verschillende manieren. Via www.delft.nl/melding, telefoon 14015, WhatsApp 06 52 73 94 76, via de gemeentelijke Facebookpagina, het Twitteraccount van de gemeente, of via de Buiten Beter-app. Geef in uw melding duidelijk aan in welke straat u de storing hebt gezien en – belangrijk! – wat het lantaarnpaalnummer is. Dat is nodig omdat de reparatiewerkzaamheden overdag plaatsvinden, als de verlichting uit is; dan moet wel duidelijk zijn welke lantaarnpaal defect is. Dit nummer vindt u op de lantaarnpaal. De gemeente zorgt er dan voor dat de defecte verlichting snel gerepareerd wordt.

Boven of onder de grond

Voor het verhelpen van defecte straatverlichting hanteert de gemeente een afhandeltermijn van 15 werkdagen. Een ‘bovengrondse’ storing aan bijvoorbeeld lamp of lantaarnpaal is vaak snel te verhelpen. Als het gaat om een storing aan de elektriciteitskabels in de grond die de straatlantaarns van stroom voorzien, heeft reparatie meer tijd nodig. Omdat dan een meetwagen moet worden ingepland, kan het langer dan 15 werkdagen duren voordat de storing is verholpen.


De gemeente onderhoudt de straten en het groen en zorgt ervoor dat de stad schoon blijft. Op de Facebookpagina van de gemeente vindt u een filmpje over hoe de gemeente werkt aan de openbare verlichting. Op de pagina over het onderhoud in de stad vindt u een overzicht van wat de gemeente wanneer doet.
Terug
donderdag 4 juli 2019 18:08:38 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob