Laatste Nieuws

Zwemmen mag weer!

 

De afgelopen dagen was de grote plas in recreatiegebied Delftse Hout dicht, zodat het Hoogheemraadschap van Delfland de blauwalg kon bestrijden. De metingen laten zien dat de behandeling is geslaagd. De omgevingsdienst trekt het negatief zwemadvies in; er kan weer gezwommen worden!

Sinds woensdag 17 juli gold voor de zwemplas een negatief zwemadvies vanwege blauwalg. Zwemmen in water met te veel blauwalg kan leiden tot gezondheidsklachten. Vandaag is de plas weer vrijgegeven. Hoogheemraad Marcel Belt: “Ik ben ontzettend blij dat de behandeling weer is aangeslagen. De plas in Delftse Hout is een fantastische plek om te recreëren en te zwemmen. 

Zwemmen mag weer!

Daarom investeren wij samen met de gemeente in een aanpak die structureel moet leiden tot minder vaak overlast door blauwalg."

Leven

Belt: "Ik heb de afgelopen dagen gezien dat de natuurvriendelijke oevers en het drijvend groen dat  wij hebben aangelegd zich prachtig ontwikkelen en dat het in de nieuwe geulen wemelt van het leven. Na het zwemseizoen wordt er nog gebaggerd en dan hoop ik dat de plas snel tot een ecologisch evenwicht komt, waarbij de blauwalg minder vaak de overhand krijgt.”

Help mee!

Het effect van de behandeling met waterstofperoxide houdt gemiddeld vijf weken aan: vorig jaar is de blauwalg zelfs het hele zwemseizoen niet meer teruggekomen. Iedereen kan meehelpen de blauwalg zo lang mogelijk weg te houden. Poep van honden en watervogels, broodresten en lokvoer zijn allemaal prima mest voor blauwalg. Dus: laat uw hond niet bij het water poepen of ruim het netjes op, gooi geen brood of ander eten in het water, gebruik geen lokvoer voor vissen en gebruik zelf altijd de wc. Alle beetjes helpen!
Terug
vrijdag 26 juli 2019 06:41:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob