Laatste Nieuws

Meer tijdelijke fietsparkeerplaatsen

 

Van 14 augustus tot en met 9 oktober komen er extra fietsparkeerplaatsen in de binnenstad: op twee boten en op vier autoparkeerplaatsen.  In de binnenstad staan op diverse locaties (te) veel fietsen. En de openbare ruimte is schaars. Daarom komen er tijdelijk twee fietsparkeerboten in de vorm van pontons met fietsenrekken.

Deze boten liggen van woensdag 14 augustus tot en met woensdag 9 oktober aan de Binnenwatersloot en Dertienhuizen. Elk ponton biedt ruimte aan 40 tot 50 fietsen. De gemeente wil hiermee onderzoeken of fietsparkeerboten kunnen helpen bij de tijdelijke opvang van pieken. 

Meer tijdelijke fietsparkeerplaatsen

Dus op de momenten dat veel mensen met de fiets naar de binnenstad komen. De locaties van de fietsparkeerboten zijn afgestemd met de havenmeester. Zo is onder meer getoetst of rondvaartboten er geen hinder van hebben.

Commissie

De binnenstad is beschermd stadsgezicht, daarom is deze proef besproken met de adviescommissie omgevingskwaliteit, de AOK. Deze commissie is positief, ook vanwege het tijdelijke karakter. De AOK wordt betrokken bij de evaluatie.

Autoparkeervakken

In dezelfde periode veranderen vier autoparkeerplaatsen tijdelijk in fietsparkeervakken. Het gaat om twee parkeerplekken aan de Koornmarkt ter hoogte van de Kromstraat, één parkeerplaats aan de Lange Geer en één parkeerplaats aan de Brabantse Turfmarkt.

Ervaringen van bewoners

De gemeente vraagt aan bewoners en ondernemers in de omgeving van de boten en de tijdelijke fietsparkeerplaatsen om na afloop van de proef via een enquête hun ervaringen te delen. De gemeente neemt deze mee in de evaluatie.

Kijk voor meer informatie over fietsparkeren elders op de gemeentesite.
Terug
vrijdag 26 juli 2019 06:45:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob