Laatste Nieuws

Egel gezien? Meld het!

 

Augustus is voor de KNNV afdeling Delfland de egelmaand. Daarom roept de vereniging uw hulp in. Heeft u een egel gezien? Meld het dan. U kunt ook maatregelen nemen om deze dieren te helpen. Want egels hebben het moeilijk.

In België is pas een onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat het aantal egels in tien jaar tijd is gehalveerd. Onderzoek in Groot-Brittannië toont ook een halvering van egels op het platteland. In Duitsland zijn de cijfers niet veel beter. Het is waarschijnlijk dat voor Nederland hetzelfde geldt. In de regio wordt op dit moment op drie plaatsen onderzoek gedaan naar egels. Dat gebeurt in delen van Delfgauw, Tanthof Oost in Delft en in Wateringen.

Egel gezien? Meld het!

Wat kunt u doen?

Een egel voelt zich het prettigste in een tuin die een beetje rommelig is. In zo’n tuin staan planten met bloemen en veel nectar en stuifmeel. Dat trekt insecten aan. Die zijn voedsel voor de egels. U kunt ook schuilplekken maken, bijvoorbeeld door een bladerhoop, composthoop, takkenhoop of rommelhoek. Bedekte grond tussen de planten en struiken is rijk aan insecten. Egels eten ze graag.

Egel gezien?

Heeft u een egel gezien? Dan hoort de KNNV het graag .U kunt bellen met 06 – 33 00 1742 of mailen met afdelingdelfland@knnv.nl. Voor meer informatie kijkt u op de website van de KNNV afdeling Delfland.
Terug
vrijdag 2 augustus 2019 08:51:30 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob