Laatste Nieuws

Vrolijk vrij varken

 

Sinds gisteren staat er aan de Korftlaan, naast de camping voor even een reizend, reusachtig kunstwerk: Ode aan het varken. Het kunstwerk blijft hier in elk geval tot 2 september staan.

Het  kunstwerk heeft door Nederland gereisd en stond eerder in het Amsterdamse Westerpark, Nijmegen, Den Haag, Haarlem, Eindhoven, Utrecht, Arnhem, Groningen, Maastricht, Leiden en vóór Delft op het Museumplein in Amsterdam. Het varken maakt een vreugdesprong en verbeeldt de vrijheid die elk dier verdient. ‘Ode aan het varken’, van kunstenares Jantien Mook, is het symbool van een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit: het Europees burgerinitiatief Stop de Kooien, tegen het gebruik van kooien in de veehouderij. 

Vrolijk vrij varken

Daarvoor zijn 1 miljoen handtekeningen nodig. Dan is de Europese Commissie verplicht met een officiële reactie te komen waarover het Europees Parlement zal stemmen.

Ruim 1,3 miljoen handtekeningen

Meer dan 150 organisaties uit heel Europa, waaronder in Nederland CIWF Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier, hebben de handen ineengeslagen. Zij ondersteunen het burgerinitiatief. Sinds de start in september vorig jaar hebben al meer dan 1,3 miljoen mensen dit burgerinitiatief ondertekend, onder wie ruim 130.000 Nederlanders. De organisaties gaan door met het verzamelen van handtekeningen om in Brussel een zo groot mogelijke impact te hebben.


Volgende maand wordt het campagnejaar in Brussel afgesloten. Dit kunstwerk is daar dan ook te zien; Delft is de laatste halte van dit kunstwerk in Nederland.
Terug
vrijdag 9 augustus 2019 09:04:19 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob