Laatste Nieuws

Gezocht: deelnemers aan kreeftenonderzoek

 

De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zoekt mensen die tussen nu en 15 oktober mee willen doen aan onderzoek naar de verspreiding van zoetwaterkreeften.

Het onderzoek vindt plaats op initiatief plaats EIS (instituut van ongewervelden) in Leiden, en is afgestemd met de Nederlandse waterschappen. Er zijn verschillende meetpunten om de verspreiding in kaart te brengen, onder meer ook in Delft. De meetmunten vallen samen met de meetpunten van de waterschappen.

Gezocht: deelnemers aan kreeftenonderzoek

Antwoord op twee vragen

Tien jaar geleden heeft zo’n zelfde onderzoek plaatsgevonden. Het huidige onderzoek moet twee vragen helpen beantwoorden: wat is de verspreiding van de verschillende soorten zoetwaterkreeften? En: wat zijn de effecten van rivierkreeften op de kwaliteit en structuur van het oppervlaktewater?

Vier achtereenvolgende ochtenden

De deelnemers lenen een fuik en ontvangen een ontheffing om met dit verboden vangmiddel de dieren te vangen en terug te zetten. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer een instructie.
De fuiken moeten op vier achtereenvolgende ochtenden gecontroleerd worden. De kreeften worden vervolgens gefotografeerd.


Om mee te doen is voorkennis van kreeften niet noodzakelijk. Bel voor meer informatie of aanmelden de KNNV, 06 3300 1742, of stuur een mail naar educatie@delfland.knnv.nl.
Terug
vrijdag 23 augustus 2019 08:42:19 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob