Laatste Nieuws

Micropia: de enorme impact van héél klein

 

DSM bestaat volgend jaar 150 jaar in Delft. Speciaal voor het 150-jarig bestaan van DSM in Delft gaan Artis-Micropia en DSM een tijdelijke ARTIS-Micropia experience neerzetten in Delft. Wat zijn microben? Hoe kunnen ze helpen milieu- en klimaatproblemen op te lossen? De Micropia experience geeft antwoord. Gratis toegankelijk van 12 september tot en met 15 december in het DSM-gebouw.

Wat doen we tegen resistentie antibiotica? Tegen de CO2-uitstoot? Zijn er alternatieve brandstoffen? Hoe kunnen we voeding gezonder maken en ziekten beter bestrijden? Microbiologie geeft antwoord op zulke vragen.

Micropia: de enorme impact van héél klein

Cruciaal

Ongeveer de helft van ons eten en drinken wordt met of van microben gemaakt. Ons drinkwater wordt schoongemaakt met microben. Algen worden gebruikt voor onder meer bio-olie, cosmetica, voedingssupplementen. Van microben worden medicijnen gemaakt. Om overbevissing tegen te gaan, worden omega 3 vetzuren uit algen ontwikkeld. Zoetstoffen worden gemaakt van microben; dat scheelt landbouwgrond, watergebruik – en gaten in de tanden en kiezen. Kortom: microben de sleutel vormen voor oplossingen die milieu- en klimaatproblematiek aanpakken en dragen bij aan gezond voedsel voor iedereen.

(On)zichtbaar

Toch is er vrij weinig interesse in de microbiologie. Misschien is er weinig interesse omdat het functioneren van microben niet zichtbaar is. Daarom wil DSM met het microbenmuseum Micropia, is samenwerking met Artis, het onzichtbare zichtbaar maken en bezoekers bewust maken van het belang van microben en hoe met deze kleine organismen grote wereldproblemen kunnen worden aangepakt.


Kijk voor meer informatie op de speciale website over Micropia
Terug
vrijdag 23 augustus 2019 08:47:12 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob