Laatste Nieuws

Open Monumentendag: stap in de Gouden Eeuw!

 

Zaterdag 14 en zondag 15 september is het Open Monumentendag. Dan openen in Delft 43 monumenten de deuren voor publiek. Het thema is: Stap in de Gouden Eeuw!

Met de vele monumentale panden is de binnenstad te beschouwen als een Gouden Eeuw-openluchtmuseum – en veel van de monumenten die volgend weekend de deuren openen, doen zelf ook dienst als museum: zoals Gereedschapsmuseum Mensert aan de Drie Akerstraat, het Tabaksmuseum aan de Van Bossestraat, Museum Paul Tétar van Elven aan de Koornmarkt, Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen aan de Koornmarkt, Historisch Joris dat met een asbestmuseum aandacht vraagt voor het gezond houden van lijf en leden, en natuurlijk Museum Prinsenhof aan het Agathaplein.

Open Monumentendag: stap in de Gouden Eeuw!

Activiteiten

Op veel locaties zijn ook activiteiten, van muziek – ook van stadsbeiaardier Henk Groeneweg – tot verhalenvertellers. Zo zijn er wandelingen met als thema geneeskunst en immigratie in de Gouden Eeuw, er zijn kinderspeurtochten, theater, straattekeningen in 2D en 3D en workshops. Ook zijn er Van Marken-rondleidingen vanaf het voormalig hoofdkantoor van Gist-Brocades/DSM aan de Wateringseweg.

Meer informatie

In het stadhuis op de Markt vindt u volgend weekend de informatiebalie van Open Monumentendag Delft. Via deze balie kunt u ook een volgnummer ophalen voor een bezoek aan de ‘gevangenis uit de Gouden Eeuw’, Het Steen in het stadhuis. U kunt bij deze balie ook een programmaboekje krijgen. Wilt u niet wachten tot volgend weekend? U vindt dit boekje ook op de website van Open Monumentendag Delft
Terug
vrijdag 6 september 2019 09:41:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob