Laatste Nieuws

Nieuwe stadsbouwmeester

 

Gistervond, 26 september, benoemde de gemeenteraad Tako Postma als nieuwe stadsbouwmeester van Delft. Postma moet de samenhang in de Delftse bouwprojecten brengen en bewaken.

De komende tijd komen er in Delft veel woningen bij. Postma: “Samen met extra bedrijvigheid is dat een flinke bouwopgave. Ik wil graag helpen om het verhaal uit te leggen. Waarom willen we iets met de stad? Wat levert het op? En: hoe zorgen we dat we de grote lijn erin houden?”

Nieuwe stadsbouwmeester

Echte plannen

De stadsbouwmeester is blij dat hij zich kan gaan richten op de maatschappelijke kant van zijn vak. “Ik wil bij zoveel mogelijk stadsgesprekken aanwezig zijn. En helpen bij het nadenken over bouwplannen, samen met bewoners, liefst voor het echte plannen zijn. Wat betekent het voor de buurt? En voor de stad? Zulke dingen moet je samen bediscussiëren.”

Pleintje

Postma waardeert het dat de gemeente Delft haar best doet om niet óver maar met wijkbewoners te praten. “Dat wil ik ook gaan doen. Soms is het bovendien goed om je er als overheid even helemaal niet mee te bemoeien. Laat bewoners zelf hun pleintje inrichten als dat kan. Ook dat is een aspect van samenhang; de Delftenaren maken de stad.”   

Meer lezen over Tako Postma? Het volledige interview vindt u komende zondag, 29 september, in de Stadskrant Delft (vanaf pagina 5 in Delft op Zondag).
Terug
vrijdag 27 september 2019 08:30:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob