Laatste Nieuws

Schoner, mooier en fijner

 

Wethouder Martina Huijsmans en directrice Helene van Zutphen van Stichting Nederland Schoon ondertekenen op vrijdag 27 september het plan van aanpak ‘focusgemeente Delft’. Het is het officiële startsein van de Delftse zwerfafvalaanpak dat Delft schoner, mooier en fijner moet maken.

Delft wordt een zogenoemde ‘focusgemeente’ van de Stichting Nederland Schoon. De stad wordt daarmee een proeftuin voor allerlei plannen op het gebied van zwerfafvalbestrijding. Dat moet er voor zorgen dat er minder zwerfafval in de openbare ruimte belandt. Daardoor wordt de stad schoner, mooier en fijner.

Schoner, mooier en fijner

Extra aanpak zwerfafval

Samen met de Stichting Nederland Schoon heeft de gemeente elf initiatieven opgezet om de stad schoner en mooier te maken en houden. De gemeente begint binnenkort met een proef met afval scheiden in de openbare ruimte in winkelgebied de Klis. Ook komt er een proef tegen peuken in de binnenstad.

Scholen en verenigingen

Scholen en verenigingen kunnen deelnemen aan het project Schoon Belonen en Stichting Stunt vist zwerfafval uit de grachten. Om te kijken of de stad echt schoner wordt, is de gemeente gestart met uitgebreide metingen. Die brengen de hoeveelheid zwerfafval in kaart.

Meehelpen

Wilt u meehelpen en zwerfafval in Delft tegengaan? Dan kunt u zich aanmelden als Supporter van Schoon bij Nederland Schoon. of bij De Papaver. Daar kunt u ook spullen lenen voor opruimacties.
Terug
vrijdag 27 september 2019 08:34:11 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob