Laatste Nieuws

Innovatiecentrum Planet B.io op Biotech Campus

 

Startup-ambassadeur prins Constantijn van Oranje opent vandaag Planet B.io op de Biotech Campus Delft, het centrum voor open innovatie in industriële biotechnologie. Daarmee ontstaat een hub voor biotechnologie waar zowel onderzoek en ontwikkeling als de mogelijkheid om nieuwe, duurzame innovaties op te schalen samenkomen.

Planet B.io biedt bedrijven toegang tot het biotech ecosysteem van Delft. Er zijn moderne kantoor- en labfaciliteiten aanwezig. Startende ondernemingen hebben toegang tot biotechnologische kennis en opschalingsmogelijkheden.

Innovatiecentrum Planet B.io op Biotech Campus

Planet B.io verwacht hiermee de komende jaren honderden extra arbeidsplaatsen te creëren voor tientallen nieuwe bedrijven op de Biotech Campus Delft. De bedrijven werken allemaal aan duurzame oplossingen voor grote uitdagingen zoals klimaatverandering, grondstoffen-schaarste en duurzame productie van gezonde voeding voor de groeiende wereldbevolking.

Sprong voorwaarts

“Nederland heeft een wereldwijde reputatie in biotechnologie”, aldus startup-ambassadeur prins Constantijn van Oranje. “Om de impact daarvan te vergroten, zijn meer, betere en sneller groeiende startups nodig. In deze moeilijke kapitaalintensieve sector is het van groot belang dat zij ondersteund en gestimuleerd worden om hun innovaties versneld naar de markt te brengen. De komst van Planet B.io is daarom niet alleen een belangrijke stap in het verder versterken van ons ecosysteem, maar ook weer een sprong voorwaarts in het versnellen van de (internationale) groei van onze biotechnologiebedrijven.”

Grote kansen – en grote uitdagingen

En dat is precies wat DSM, samen met de TU Delft, gemeente Delft, Provincie Zuid Holland en InnovationQuarter, met de Biotech Campus Delft voor ogen hebben – deze campus laten uitgroeien tot een biotech-innovatiehub met internationale allure. Vorige maand tekenden de vijf initiatiefnemers hiervoor een intentieverklaring. Ze zien grote kansen voor biotechnologie in het mogelijk maken van de transitie naar een duurzame, circulaire economie, maar realiseren zich ook dat de uitdagingen groot zijn.

De pioniers

Planet B.io herbergt op dit moment vier jonge ondernemingen die hier hun biotechnologische innovaties verder ontwikkelen: Veramaris werkt aan duurzaam visvoer voor kweekvis op basis van algen; Avansya produceert de caloriearme zoetstof stevia op een duurzame manier, uit gistcellen; Meatable ontwikkelt echt vlees, zonder dat hiervoor dieren hoeven te worden geslacht, en met minimale impact op het milieu; Delft Advanced Biorenewables (DAB) ontwikkelt een innovatieve technologie om kosten te besparen voor biotechnologische processen op grote schaal. De verwachting is dat zij binnenkort allemaal nieuwe buren zullen mogen verwelkomen.


Kijk voor meer informatie op www.biotechcampusdelft.com.
Terug
vrijdag 4 oktober 2019 08:33:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob