Laatste Nieuws

Rijvaardigheid opfrissen?

 

Bent u 67 jaar of ouder, heeft u een rijbewijs en rijdt u auto? Dan bent u op donderdag 17 oktober van harte welkom bij de opfriscursus rijvaardigheid senioren.

De opfriscursus wordt georganiseerd door de gemeente Delft in samenwerking met de Metropool Regio Rotterdam Den Haag en Veilig Verkeer Nederland. In de cursus wordt aandacht besteed aan onder meer de actuele verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels, ‘het nieuwe rijden’ en vernieuwing van het rijbewijs op latere leeftijd. Ook een ogen- en reactietest maakt deel uit van de opfriscursus. En wie dat wil, kan met een ervaren begeleider een rit maken in de eigen auto of brommobiel.

Rijvaardigheid opfrissen?

Ritverslag

Na afloop krijgen deelnemers een ritverslag met een persoonlijk advies om het rijgedrag te verbeteren en ingeslopen fouten te voorkomen. De rijtest is niet verplicht en heeft geen enkel gevolg voor de geldigheid van het rijbewijs. Tot slot ontvangen cursisten een naslagwerk met de theorie en persoonlijke adviezen.

Waar?

De cursus vindt plaats in de kantine van DHC Delft, Sporthal Brasserskade, Sportring 2. Hij wordt aangeboden op twee tijdstippen: van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Meedoen? Graag wel aanmelden!

Wilt u meedoen? Meld u dan vóór 11 oktober aan bij mevrouw L. de Jong via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefoonnummer 0184 685 317. U kunt hier ook terecht met uw vragen. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Het merendeel van de kosten wordt gedragen door de overheid. Van u wordt een eigen bijdrage van € 15 gevraagd.
Terug
vrijdag 4 oktober 2019 08:46:30 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob