Laatste Nieuws

Nieuw wormenhotel

 

Delft krijgt een ondergronds wormenhotel aan de Menno ter Braaklaan. Op woensdag 20 november verrichten wethouder Martina Huijsmans en Nicolet Dukker, directeur van Avalex, de feestelijke opening.

Een wormenhotel is een speciale container waarin buurtbewoners hun gft-afval kunnen deponeren. De wormen gaan met het afval aan de slag en verwerken het tot vruchtbare compost. Daarna kunnen de bewoners de compost gebruiken als voeding voor hun tuinen en planten. Het groene afval hoeft de buurt dus niet meer uit.

Nieuw wormenhotel

Stichting Buurtcompost

Het wormenhotel is een initiatief van enthousiaste buurtbewoners die hiervoor hebben samengewerkt met Stichting Buurtcompost. Ze hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente Delft; de ondergrondse container is geplaatst door Avalex. De container ziet eruit als een normale container voor gft-afval, maar hoeft veel minder vaak geleegd worden en geeft geen geur af.

Speciale pas

Bij de opening krijgen de deelnemende bewoners een korte cursus over de werking en het gebruik van het wormenhotel. Daarna krijgen ze met een speciale pas toegang tot het wormenhotel. Het aantal deelnemers wordt langzaam uitgebreid. Er is plaats voor honderd huishoudens.

Tweede

Het wormenhotel aan de Menno ter Braaklaan is het tweede ondergrondse wormenhotel van Nederland. De eerste staat in Amsterdam. Het fenomeen wormenhotel is niet nieuw in Delft: vorig jaar werd in de Schoemaker Plantage een bovengronds exemplaar geopend.
Terug
vrijdag 15 november 2019 06:22:04 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob