Laatste Nieuws

Fiets- en voetpad tijdelijk afgesloten

 

De komende maanden wordt het fiets- en voetpad tussen de Hooikade en de stationsfietsenstalling verschillende keren op vrijdag en zaterdag afgesloten. De tijdelijke afsluitingen zijn nodig om de gevel van The Student Hotel te kunnen monteren. De eerste afsluitingen vinden plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 november.

Vorige week is de beschermingsconstructie langs het fiets- en voetpad afgerond. Daarmee kan de route langs The Student Hotel tijdens het grootste deel van de bouw open blijven. Bij het aanbrengen van de gevel moet het verkeer alsnog worden gestremd. Dit gaat namelijk gepaard met het hijsen van grote en zware gevelstukken over het fietspad. 

Fiets- en voetpad tijdelijk afgesloten

Omdat de stremming bij elke hijsbeweging langer dan twintig minuten duurt, wordt het fiets- en voetpad op deze dagen afgesloten. Dit gebeurt alleen op vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur en op zaterdag tussen 7.00 en 19.00 uur om hinder op de drukste momenten te beperken.

Omleidingroutes

De omleidingsroutes worden aangegeven met borden. Fietsers van en naar de Hooikade kunnen omrijden via de Westvest. Een andere mogelijkheid is om de in- en uitgang van de fietsenstalling aan Westerkwartier-zijde te gebruiken en via de Nieuwe Gracht te rijden. Ook voetgangers worden omgeleid via de Westvest. Zij kunnen het beste de bovengrondse in- en uitgang van het station aan het busplein gebruiken. De tijdelijke buitenfietsenstalling aan de Westsingelgracht blijft tijdens de afsluitingen wel bereikbaar.

Kortdurende stops en planning

Op andere dagen wordt het verkeer af en toe voor korte tijd gestremd. Deze stops duren ongeveer 8 minuten en vinden alleen buiten de ochtendspits plaats, bij bepaalde hijsbewegingen. De tijdelijke afsluitingen en stops zijn waarschijnlijk nodig tot in het eerste kwartaal van 2020. Dan is de gevel van The Student Hotel naar verwachting klaar en volgt de afbouw.
Terug
vrijdag 15 november 2019 06:24:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob