Laatste Nieuws

Schulden? Praat er over!

 

Veel Delftenaren hebben financiële problemen. Slechts een kleine groep durft hulp te zoeken bij de gemeente. En dat is zonde, want hoe langer iemand wacht des te hoger wordt de schuld. Daarom doet de gemeente Delft mee met de campagne ‘Kom uit je schuld’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Er rust een groot taboe op het hebben van schulden. Niet veel mensen durven openlijk over hun geldproblemen te praten, terwijl het hun hele leven kan beïnvloeden. Ook is het vaak lastig om over het onderwerp te praten. Bijvoorbeeld als u het vermoeden heeft dat iemand geldproblemen heeft. De landelijke campagne geeft tips hoe u iemand kunt helpen.

Schulden? Praat er over!

Kan iedereen overkomen

In de campagne vertellen moedige mensen hun verhaal. Zij hebben het aangedurfd om hun ervaring en dilemma’s te delen. “Deze campagne laat zien dat iedereen geldproblemen kan krijgen. Want het kán iedereen overkomen.” vertelt Karin Schrederhof, wethouder van o.a. armoedebeleid. “Een ontslag, een echtscheiding of gewoon een verkeerde beslissing. Situaties kunnen snel erger worden. Hoe eerder iemand erover praat, hoe sneller we samen kunnen werken aan een oplossing.”

Campagnehelden

Achter elk gezicht zit een ander verhaal, maar wel dezelfde boodschap: wacht niet te lang en praat erover. De komende weken is een aantal van de campagnehelden te zien in alle bus- en tramhokjes in Delft en in winkelcentrum De Hoven. De gemeente hoopt ook via social media mensen met geldproblemen te bereiken. Alle uitingen verwijzen naar de hulp van De Financiële Winkel van Delft: kom uit je schuld.

De Financiële Winkel van Delft

Kunt u de rekeningen niet op tijd betalen of heeft u andere geldzorgen? De gemeente Delft helpt graag bij het vinden van een oplossing voor uw geldproblemen. Daarvoor kunt u terecht bij de Financiële Winkel van Delft. U kunt online een afspraak maken maar ook telefonisch via 14015.
Terug
vrijdag 22 november 2019 07:07:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob