Laatste Nieuws

1600 leerlingen havo, vwo en vmbo ervaren technologisch bedrijfsleven tijdens Career Day bij X TU Delft

 

Op 26, 27 en 28 november nemen 1600 vmbo, havo en vwo leerlingen deel aan de Jet-Net & TechNet Career Day bij X TU Delft. Tijdens dit evenement krijgen leerlingen de kans om verschillende technologische beroepen en bedrijven te ervaren. Zij bezoeken onder begeleiding van een student of een rolmodel uit het bedrijfsleven meerdere stands, waarbij de jongeren zelf aan de slag kunnen in workshops. 

1600 leerlingen havo, vwo en vmbo ervaren technologisch bedrijfsleven tijdens Career Day bij X TU Delft

Techniek heeft de toekomst! De komende jaren zijn er volop mogelijkheden voor iedereen die een uitdagende baan wil op het gebied van techniek, technologie en ICT. Daarom werken er binnen Jet-Net & TechNet duizenden bedrijven en scholen samen, om leerlingen een reëel en positief beeld van technische beroepen te geven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van een bewuste studie- en carrièrekeuze.

Tijdens de Career Day worden workshops ingevuld door bedrijven en onderwijsinstellingen aangesloten bij het netwerk. Op deze manier doen de leerlingen een divers beeld op van technologische beroepen en studies. Zo kunnen zij onder andere bedrijven als Waternet, Tata Steel en DSM in één dagdeel bezoeken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan opleidingsmogelijkheden in stands van bijvoorbeeld Inholland Haarlem of TU Delft. Een voorlopig overzicht van deelnemende instellingen is hier te vinden.
Terug
maandag 25 november 2019 07:55:12 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob