Laatste Nieuws

Internationale expositie komt naar Delft

 

De internationale tentoonstelling Together! komt naar Delft. De expositie gaat over de toekomst van het wonen en leven in de stad. Vandaag tekenden TU Delft, gemeente Delft, architectenbureau Inbo en ontwikkelaar cepezedprojects een overeenkomst. De tentoonstelling is te zien van september tot december 2020 in het ArsenaalDelft aan de Korte Geer. De expositie was eerder te zien in Duitsland en België. 

Stedelijk leven in de 21e eeuw stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Betaalbaar wonen, duurzame woningen, stedelijke verdichting en slim gebruik van de ruimte vragen om nieuwe manieren van wonen en leven. Dit vraagt om experimenten. Een antwoord op deze uitdagingen is een verandering in de hedendaagse architectuur.

Internationale expositie komt naar Delft

Duurzame samenwerking

De tentoonstelling sluit goed aan bij de toekomstige ontwikkelingen van de stad en de regio. Zowel Delft als de regio staat namelijk voor een grote opgave qua wonen, maar ook qua duurzaamheid en mobiliteit. Daarnaast past Together! bij de doelstellingen van Ons Delft, maak de stad! Hierin staan inspireren, ontmoeten en verbinden centraal. Bewoners, beleidsmakers, bouwers en ontwerpers kunnen tijdens de expositie met elkaar in gesprek.

Innovatieve en technologische hoofdstad

Together! draagt bij aan de doelen van de stad Delft als innovatieve en technologische hoofdstad en toeristische topbestemming in Nederland. Ook sluit de tentoonstelling aan bij het Convenant 2016 – 2026 van de TU Delft en de gemeente. Deze afspraken leggen de basis voor een duurzame samenwerking. De richt zich op de toekomstbestendigheid van de stad. En ook de versterking van de nationale en internationale concurrentiepositie van Delft.
Terug
vrijdag 29 november 2019 09:50:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob