Laatste Nieuws

Geen onderzoek naar alternatieve locatie

 

Er komt geen onderzoek om de scholen in Tanthof op hun plek te houden. Dat bleek donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het voorstel van de SP en Onafhankelijk Delft kreeg geen meerderheid in de raad.

Aanleiding voor het debat was de brief van het college over het onderzoek naar nieuwbouw van de scholen in Tanthof. Het college heeft twee locaties aangewezen: het Abtswoudsepark en de locatie waar nu de kinderboerderij zit. Er moet nog een keuze worden gemaakt tussen deze twee locaties. Dat wordt nu onderzocht. Tegenstanders willen geen megaschool in Tanthof. Ze willen het park behouden en ook de locatie waar nu de kinderboerderij zit, zien ze niet zitten. De drie betrokken schoolbesturen willen wel naar één locatie.

Geen onderzoek naar alternatieve locatie

Visie op de wijk

Het scenario om de zes scholen samen te voegen tot drie scholen op de huidige locaties is volgens de wethouders Hatte van der Woude en Karin Schrederhof geen haalbare optie. De gemeente is wettelijk verplicht om de haalbaarheid van die wens te onderzoeken. Dat gaat nu gebeuren voor de twee voorgestelde locaties. De raad droeg het college op om parallel onderzoek te doen naar de visie op de wijk en de haalbaarheid van de twee beoogde schoollocaties.

Kinderboerderij verdwijnt niet

Wethouder Karin Schrederhof verzekerde de raad dat de kinderboerderij niet verdwijnt als dat de meest geschikte schoollocatie blijkt te zijn. Voor de kinderboerderij wordt dan een alternatieve plek in Tanthof gezocht. Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van de raadsvergadering.
Terug
zaterdag 30 november 2019 10:19:56 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob