Laatste Nieuws

Start vier sporen tussen Delft en Rijswijk

 

ProRail en de aannemers Strukton en VolkerTunnel Delft zijn deze week begonnen met het viersporig maken van het treintraject Rijswijk – Delft Zuid. Op woensdag 27 november werd kort stilgestaan bij de start van dit enorme spoorproject, ook wel bekend als PHS Rijswijk – Rotterdam.

Dat gebeurde met het indraaien van een funderingspaal. Vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Delft, gemeente Rijswijk, ProRail en de betrokken aannemers zetten allen hun paraaf op de paal. Het aanwezige publiek telde af naar dat moment. Daarna werd de paal met een speciale geluidarme machine de grond in gedraaid. Dat gebeurde op het bouwterrein voor de nieuwe spooronderdoorgang Rijswijk Buiten.

Start vier sporen tussen Delft en Rijswijk

Meer treinen

Het project is onderdeel van het programma hoogfrequent spoorvervoer. Het valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit ministerie financiert het project. De metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rijswijk en Delft dragen ook bij.

Toekomst

Het project is van groot belang voor de toekomst van het treinverkeer in de Randstad. Wethouder Martina Huijsmans: “De realisatie van vier sporen en vernieuwing van station Delft Zuid is goed voor de bereikbaarheid van Delft en de regio. Het draagt ook bij aan de ambities uit het Mobiliteitsplan Delft 2040.”
Terug
zaterdag 30 november 2019 10:29:31 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob