Laatste Nieuws

'AV-Delft levert veel op!'

 

Wie aanvullend verzekerd is bij DSW en een netto-inkomen heeft tot 130 procent van de bijstandsnorm, krijgt € 15 korting per maand op de premie voor de aanvullende verzekering. Daar komt een extra aanvullende dekking, de AV-Delft, nog gratis bovenop. Dat maakt bijvoorbeeld orthodontie voor kinderen mogelijk.

Lenie Rust* (41) heeft altijd gewerkt. In deeltijd, zodat ze op tijd thuis kan zijn voor de kinderen. Ook haar man had een baan en samen hadden ze het goed. Tot haar man haar plotseling in de steek liet voor een andere vrouw. Wat achterbleef, was verdriet en een financiële puinhoop. Haar man bleek al maanden geen rekeningen meer te hebben betaald. Hij verdween met zijn nieuwe liefde naar Spanje en reageerde nergens meer op. Naar alimentatie kon ze fluiten.

'AV-Delft levert veel op!'

Bijzondere bijstand

Die schulden zijn gelukkig al lang afbetaald. Rust is blijven werken en heeft geen financiële problemen meer. Haar inkomen is zo’n € 1.250 per maand, net wat meer dan bijstandsniveau. Alleen in speciale situaties kan ze beroep doen op bijzondere bijstand.

Schots en scheef

Toen Rust de gemeente benaderde met de vraag of er geld beschikbaar was voor een orthodontie-behandeling van haar dochter Juul, hoorde ze voor het eerst over de AV Delft. “De tanden van Juul stonden schots en scheef. Ze werd daar zo mee gepest op school – en ook op korfbal en toneel. ‘Jij met je scheve bek’ en ‘Lelijkerd’ was nog het minste wat ze zeiden. Zo zielig! Juul wilde nergens meer naartoe. Altijd was ze bang dat ze de pestkoppen zou tegenkomen. Zelfs de Delftse Hout vond ze te moeilijk.” Een bezoek aan de tandarts leidde tot een verwijzing naar de orthodontist. Die had veel begrip voor Juuls verhaal. Hoewel ze eigenlijk te jong was – ze had nog melktanden – wilde hij er toch aan beginnen.

Zelfvertrouwen

Rust: “Maar de kosten hè… Daarom ging ik toen naar de gemeente. Daar vertelden ze me over de AV-Delft. Ik ben zo snel mogelijk overgestapt! Er volgde een lange behandeling door de orthodontist, maar het resultaat is er ook naar! Juul is inmiddels vijftien en ze heeft niet alleen een prachtig gebit, maar ook haar zelfvertrouwen terug. Ik ben er zó blij mee. En ik heb er niets aan hoeven bijbetalen.”

Bril

Zelf had Rust vorig jaar een bril nodig. Ook die kreeg ze zonder bijbetaling. “Er geldt wel een maximum bedrag, maar daar kun je prima een goede bril van kopen.”


Bent u aanvullend verzekerd bij DSW en heeft u een netto-inkomen van niet meer dan 130 procent van de bijstandsnorm (de normen vindt u op www.delft.nl/av-delft)? Dan is er dubbel goed nieuws: u krijgt  € 15 korting per maand op uw premie voor de aanvullende verzekering – én een gratis extra aanvullende verzekering: de AV-Delft. Komt u in aanmerking voor de AV-Delft, maar loopt uw verzekering via een andere verzekeraar? U kunt via www.gezondverzekerd.nl heel gemakkelijk overstappen. Dat moet vóór 1 januari 2020. Bent u al (aanvullend) verzekerd bij DSW? Dan kunt u het hele jaar door de AV-Delft aanvragen. Kijk voor meer voordeel ook eens op www.delft.nl/geldvooru.

*Lenie Rust en Juul heten in werkelijkheid anders.
Terug
vrijdag 6 december 2019 07:51:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob