Laatste Nieuws

Nu snoeien, straks groeien

 

De komende maanden wordt het groen op verschillende plekken in de stad gesnoeid. Het gaat daarbij vooral om zogenoemde dunning en verjongingssnoei. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeente, Werkse! en een aannemer, en vinden door de gehele stad plaats.

Met dunning wil de gemeente de beplanting in stand houden. Verjongingssnoei vindt vooral plaats bij heesters. Bij verjongingssnoei wordt de heester tot net boven de grond weggeknipt. Daardoor kan die de komende lente met jonge scheuten gaan uitlopen.

Nu snoeien, straks groeien

Dunning

Dunning is vooral nodig bij bosplantsoen: de combinatie van bomen en struiken. Als de bomenlaag te zwaar wordt, dringt er onderin geen licht meer door. Dat leidt tot iele bomen zonder zijtakken. Daaronder sterven de struiklaag en kruidenlaag af. Dat is te voorkomen door er van tijd tot tijd wat bomen en struiken tussenuit te halen.
Ook zal extra aandacht besteed worden aan de eerste rijen beplanting naast paden. Deze werkzaamheden zijn in het Tanthof al gestart. 

Sloten en overhangende beplanting

Door de hele stad wordt verder langs slootkanten gesnoeid, zodat de gemeente het onderhoud aan de sloten goed kan uitvoeren. Bijvoorbeeld aan het Kruitmolenpad (foto).


Meer weten over het onderhoud en beheer van de openbare ruimte in Delft, of een melding doen of een vraag stellen over de openbare ruimte? Kijk op www.delft.nl/melding.
Terug
vrijdag 13 december 2019 09:20:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob