Laatste Nieuws

Meer plekken om je fiets te parkeren

 

In het eerste kwartaal van 2020 plaatst de gemeente ruim 400 extra fietsenrekken en fietsnietjes in de binnenstad. Aan de Voldersgracht komt een inpandige fietsenstalling met ruimte voor 100 fietsen.

In de Delftse binnenstad is een groot tekort aan plekken om je fiets te parkeren. Dat tekort is niet eenvoudig te verminderen. In de binnenstad is de ruimte immers beperkt. De gemeente heeft gekeken waar nog ruimte is om fietsen te parkeren. Deze zoektocht heeft 423 plekken extra opgeleverd, verspreid over de binnenstad.

Meer plekken om je fiets te parkeren

Inpandige stalling

Behalve naar plekken op straat zoekt de gemeente ook naar geschikte panden voor inpandige fietsenstallingen. Dit is lastig omdat weinig panden beschikbaar of geschikt zijn. Aan de Voldersgracht wordt het voormalige pand van de fietsenzaak Piet Vonk omgebouwd tot fietsenstalling. De gemeente zoekt ook nog naar een geschikt pand voor een inpandige stalling aan de westzijde van de binnenstad.

Weesfietsen en fietswrakken

Het college van B&W zet niet alleen in op extra parkeerplekken voor fietsen. Ook andere maatregelen moeten het tekort verminderen. De gemeente verwijdert regelmatig weesfietsen en fietswrakken. Het college kijkt of het mogelijk is om enkele autoparkeerplaatsen te veranderen in fietsparkeerplaatsen.
Terug
vrijdag 13 december 2019 09:26:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob